Til hovedinnhold

Windows 8-salget går tregt

Samtidig er bedriftene skeptiske, ifølge ny undersøkelse.

Microsoft

Microsoft har tidligere meldt at salget av oppgraderingslisenser til Windows 8 har gått bedre enn ved forgjengeren Windows 7. Det amerikanske selskapet var likevel mer hemmelighetsfulle når det gjaldt vanlige lisenser og OEM-lisenser, og det kan det ha vært en god grunn til.

Salget av Windows 8 går nemlig tregere enn Microsoft først antok, og nå diskuteres det om hvem som har skylda. I tillegg viser det seg at bedrifter utviser en større skepsis overfor det nye operativsystemet i forhold til Windows 7 fra 2009.

Ikke inspirerende maskinvare

Microsoft-entusiast Paul Thurrott og en av hans sikreste kilder i det Redmond-baserte firmaet hevder at Windows 8 ikke når fram til kundegruppen. Microsoft skal visstnok klandre maskinvareprodusentene og deres manglende evne til å levere mer inspirerende duppeditter med bredere tilgjengelighet.

Seniorvisepresident Merle McIntosh hos forhandleren Newegg forteller videre at de var forberedt på en «salgseksplosjon», men at salget har gått tregt. Han mener likevel at de tidlige salgstallene ikke må sammenlignes med Windows 7, ettersom det i sin tid ble lansert for «å løse Vista-problemet».

McIntosh forventer at Windows 8 får fart på seg i løpet av andre kvartal 2013, når prisnivået jevnes ut.

Skeptisk næringsliv

Samtidig viser en undersøkelse fra analysebyrået Forrester at amerikanske bedrifter er mer tilbakeholdne overfor Windows 8 enn forgjengeren. Byrået spurte i underkant av 1300 IT-bedrifter i tredje kvartal om hvilke planer de hadde for Windows 8, og det samme gjorde de da Windows 7 kom ut.

Forrester skriver at Windows 8 ikke har halvparten så mye interesse som forgjengeren hadde, og at bare 24 prosent av de spurte firmaene antakelig ville skaffe seg operativsystemet, men at de ikke hadde planer om å bytte umiddelbart. Det samme tallet var nesten 50 prosent for Windows 7.

Nesten halvparten av de spurte i den nye undersøkelsen svarte at de fremdeles ikke har tatt noen standpunkt i henhold til Windows 8, mens litt over én fjerdedel ga samme svar overfor Windows 7.

Ti prosent svarer interessant nok at de vil hoppe over Windows 8 og vente på neste versjon. Til sammenligning var det bare én prosent som ønsket det samme med Windows 7.

Les vår test av Windows 8 »

(Kilder: Forrester Blogs, WinSuperSite, ReadWrite)

annonse