Tek.no

Nyhet

Nå kan du gjøre pus «smart»

Tailio gir deg dyptgående analyser av katten din.

Pet Wireless
17 Nov 2014 10:30

De aller, aller fleste av oss eier en smartmobil, og mange av oss er også katteeiere. Ved første øyekast er det ikke helt åpenbart hva dette har med hverandre å gjøre, men ifølge Engadget finnes det en fullstendig naturlig sammenheng.

Sammenhengen heter Tailio, og er et Kickstarter-prosjekt for en «smart» kattekasse. Eller, for å være mer presis: et «smart» underlag til en kattekasse.

Dyptgående katteanalyser

Tailio er et porselenshvitt brett, og brukes som sagt til å plassere kattekassen oppå. Deretter kobler du opp brettet til smarttelefonen via en app og kobler opp WiFi, og venter på at pus skal gå og gjøre sitt fornødne. Tailio vil deretter gi deg detaljert informasjon om kattens vekt, mengden avføring som ble avgitt, typen avføring og etterhvert også besøksmønsteret til kjæledyret.

Det følger med en egen app. Her kan du få informasjon om katten, og varsle eventuelle kattapassere om diverse behov. Appen finnes til både Android og iOS.Foto: Pet Wireless

Til sammen gir dette deg nokså dyptgående analyser av katten din, som blant annet kan hjelpe deg med å bestemme om katten skal få mer eller mindre mat, om den har mark eller om den er syk på andre måter.

Akkurat det siste er også grunnen til at Tailio i det hele tatt kom til verden. Gründeren bak Kickstarter-kampanjen, Alex Treiner, mistet sin egen katt Persik til kreft. For at andre skal kunne unngå lignende tap av sine dyrevenner lagde han derfor Tailio. Ifølge Treiner mistet nemlig Persik en fjerdedel av kroppsvekten før han døde, og dersom vekttapet hadde blitt oppdaget tidligere kunne katten fortsatt levd.

Andre praktiske formål også

Tailio har for øvrig nådd finansieringsmålet på 30 000 dollar, og du kan sikre deg en ekstra lav pris på 99 dollar – omtrent 670 kroner – ved å støtte prosjektet nå. Den prisen er imidlertid nokså lav sammenlignet med hva det ville koste å redde Pusur fra kreft.

Produktoversikt for Tailio.Foto: Pet Wireless

Tailio vil nok dermed komme til nytte for folk flest først og fremst gjennom andre funksjoner, som varsling for å skifte i kattekassa og mulighet for å varsle eventuelle kattepassere om å sjekke matskåla eller doen til katta.

Det finnes knapt grenser for hva du kan gjøre med katten din:
Kattebilen forvandler kjæledyret ditt til et kjøretøy »

(Kilde: Engadget)

annonse