Tek.no

Nyhet

Denne smartklokken trenger du ikke å lade

Men den har ett stort ankepunkt.

Hammacher Schlemmer/montasje/teknofil.no
2 Okt 2014 10:30
annonse

I vår teknologiske hverdag er det ingenting som er så enerverende som det å gå tom for strøm, og det har inntil nå vært et av de største ankepunktene mot såkalte wearables, slik som smartklokker og smartarmbånd. For hvem vil vel ha en klokke du må lade hver natt, i tillegg til mobilen? Nå er det imidlertid lansert en smartklokke med ekstremt lang batteritid, så lang at du rett og slett ikke trenger å lade den.

Kjernefunksjonene på plass

Klokken, produsert av selskapet Hammacher Schlemmer, har fått det nokså logiske navnet «No Charge Smart Watch», og fungerer i bunn og grunn som andre smartklokker. Her kan du få varsler om innkommende telefonsamtaler (med ID), meldinger, mailer, oppdateringer på sosiale medier, kalenderavtaler og et par andre ting. I tillegg varsler den deg om telefonens batteri skulle begynne å bli faretruende lavt.

No Charge Smart Watch er enkelt utstyrt, men ser også ganske stilig og ikke minst «vanlig» ut på utsiden.Foto: Hammacher Schlemmer

Mer

Apropos telefon, så er klokken koblet opp mot telefonen din via den strømgjerrige Bluetooth Smart-standarden, som i kombinasjon med den like strømgjerrige skjermen har en batteritid på ett år.

annonse

Knappene på siden av klokken fungerer ikke som knappene på tradisjonelle klokker, men heller som styreknapper til en rekke smarte funksjoner. Du kan for eksempel skru av og på musikken på telefonen via et enkelt knappetrykk, eller bruke klokken som en ekstern utløser til mobilkameraet. Praktisk om man vil ta bilder uten å være nær selve telefonen, altså.

Utskiftbare batterier

Klokken er – kanskje ikke overraskende – batteridrevet, men dessverre ikke av et oppladbart batteri. Her er det snakk om et batteri som må skiftes ut, en kamel man angivelig er nødt til å svelge for å få en såpass lang batteritid.

Sammenlignet med tradisjonelle klokker er imidlertid ikke batteritiden imponerende, men så kan heller ikke disse gjøre noe særlig annet enn å vise tiden og fungere som stoppeklokke.

Det er ikke bare batteritiden som skremmer noen fra å kjøpe smartklokke:
– Apple Watch kan ødelegge sexlivet ditt »

(Kilde: Pocket-lint)

annonse

Les også