Tek.no

Nyhet

Virtual reality spiller en viktig rolle i de nye Avatar-filmene

Regissør James Cameron tror film og VR er som skapt for hverandre.

Vegard Haugen
10 Nov 2014 06:00

Filmen Avatar fra 2009 fikk mye ekstra oppmerksomhet fordi den var filmet i stereoskopisk 3D. I etterkant har Hollywood forsøkt å få kinogåere til å ikle seg 3D-briller på haugevis av filmer.

Frem til 2018 skal det komme tre nye Avatar-filmer, og her er det en annen teknologi som står i fokus: Virtual reality (VR)-briller. Til Wall Street Journal (WSJ) sier regissør James Cameron at slike briller spiller en viktig rolle i oppfølgerne, men først og fremst i selve filmproduksjonen.

– I det øyeblikket vi tar opp, ser jeg karakterene i en virtuell verden. Vi er i en syntetisk virkelighet som omgir oss. Skuespillerne – karakterene – blir tatt med inn i disse omgivelsene, sier Cameron til WSJ.

James Cameron ble intervjuet av WSJ om bruk av VR i film.Foto: skjermbilde/WSJ

Vil blande spill og film

I samme intervju forteller Cameron at han ser for seg at VR-briller som Oculus Rift kan endre måten vi ser film på. Han ønsker å gi publikum muligheten til å «delta» i filmen, ved at de kan se seg rundt, som i et dataspill.

Han avslører at han leker med tanken på å mikse inn spillelementer i kinofilmer, og tror at dette vil kunne ta filmene til et nytt nivå. Likevel ligger slike ting lenger frem i tid enn den kommende Avatar-trilogien.

Ellers ga Cameron uttrykk for at han var skuffet over at 3D-film ikke har tatt mer av. Han tror det må «en 3D-iPad» til for at det skal skje, og etterlyser større satsing på 3D-teknologi fra teknologiselskaper som Apple.

Ifølge IMDb.com vil Avatar 2, 3 og 4 komme på kino i henholdsvis 2016, 2017 og 2018.

James Cameron om 3D: – Hollywood gjør det feil
Regissøren av «Avatar» kritiserer bransjen »

(Kilder: Wall Street Journal, IMDb.com)

annonse

Les også