Tek.no

Nyhet

Asus slipper nå en rekke nye Strix-produkter

Satser friskt på entusiast-segmentet.

Asus / Shuttertock
25 Juli 2014 17:00

Asus slipper nå enda flere produkter i sin nye Strix-serie. Dermed utvider de sin entusiast-portefølje, som fra før allerede innholder blant annet to skjermkort. Denne ganger er det tilbehøret som står for tur.

I alt er det fem nye produkter det er snakk om: et hodesett, et tastatur, én mus og to musematter. Dermed har du en komplett serie for blant annet spillere, samtidig som Asus også har ROG-serien som frir til den samme brukergruppen.

Asus Strix DSP

Første produkt ut er Asus Strix DSP, et hodesett som blant annet har 60 millimeter store elementer, med magneter laget i noe som kalles neodymium. Det nye hodesettet kan blant annet skilte med en aktiv støyreduksjon som ifølge selskapet kan ta vekk over 90 prosent av bakgrunnstøyen der du befinner deg.

Videre har modellen mikron for bruk mot spill og Skype, og denne kan tas av dersom du ikke trenger den. Samtidig støtter hodesettet formater som Dolby Headphones og Dolby Pro-Logic IIx. Hodetsettet kan med andre ord gi deg 7.1-surroundlyd, og kan kobles til PC, Mac og PlayStation 4.

Asus Strix Claw

For aktive spillere er musen viktig for en god spillopplevelse. Her kaster Asus seg inn i et marked som har mange utfordrere, og selskapets nye mus heter Strix Claw. Av tekniske data kan Asus fortelle at musens optiske sensor har en maksimal oppløsning på 5000 dpi.

Å spille kan være intenst, og her skal Strix Claw henge godt med i svingene. Den skal nemlig kunne holde følge med selv om du beveger den opp mot 3,32 meter på et sekund. Samtidig har den en egen knapp som du på direkten kan redusere følsomheten slik at for eksempel snikskyting blir enklere. Totalt har den nye musen åtte knapper, hvorav tre kan programmeres.

Asus Strix Glide Control og Asus Strix Glide Speed

Til å holde kontroll på Strix Claw har Asus laget to nye musematter; Strix Glide Control og Strix Glide Speed. Som du kanskje skjønner av navnene er dette to forskjellige matter som skal tjene to ulike formål.

Strix Glide Control er laget av et stoffmateriale som gir deg økt kontroll over musen, og er spesielt egnet til presisjonsbruk. Den andre matten, Strix Glide Speed, er laget mer med hastighet i tankene. Her er overflaten laget glattere, slik at du skal kunne bevege musen over hele overflaten med hurtige bevegelser. Begge mattene har en overflate på 40 x 30 centimeter, og veier begge rett i overkant av 200 gram.

Asus Strix Tactic Pro

Også et godt tastatur er viktig for aktive spillere. I den forbindelse slipper Asus Strix Tactic Pro, et tastatur med nettopp aktive spillere i baktankene. Under selve tastene finner du mekaniske brytere fra Cherry MX, og du kan velge i mellom svarte, blå, brune eller røde varianter.

Disse bryterne skal tåle å klikkes opp mot 50 millioner ganger, og samtidig bruker Asus et N-Key Rollover-system som gjør at alle tastetrykk du gjør blir fanget opp. Utenom de vanlige tastene er det også plassert ut 13 dedikerte makrotaster, som du kan binde opp til ulike spill.

Asus har allerede lansert blant annet to skjermkort i sin nye Strix-serie:
Her kan du lese testen av Asus GeForce GTX 780 Strix OC »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
– Dette er verdens mest avanserte spilltastatur
annonse