Til hovedinnhold

Skal lære lærere å lære ungdom å programmere

Lær Kidsa Koding inviterer til intensivkurs.

VIDI

Som en følge av all den positive responsen etter oppstarten før sommeren, er Lær kidsa koding klar for å arrangere sin første nasjonale konferanse. Lærerne står i fokus, med et eget konferanseprogram som omfatter et intensivkurs i programmering. Dette følges opp med en kveldskonferanse som er åpen for alle.

Konferansen finner sted 15. november i Oslo, og det er ingen tilfeldighet at lærerne står i fokus. De er nøkkelen til å nå ut til de bredere lagene av norske barn og ungdom.

Under konferansen på dagtid kan lærerne velge og vrake mellom spennende workshops:

  • Programmering på språket Scratch, en åpen og ikke-kommersiell programvare som kan lastes ned i norsk versjon. Spillprogrammering med Kodu, som er spesielt laget for barn og ungdom og også finnes på norsk.
Fra Kodus lettfattelige utviklingsmiljø.
  • Koding på Raspberry Pi, en maskin utviklet for å lære barn og unge programmering. Deltakerne får lære litt om både Python og C.
  • Programmering i det javabaserte Processing, et språk og utviklingsmiljø som skal gjøre terskelen lavere for å komme i gang med programmering.

Alle de fire alternativene er spesielt utviklet med henblikk på barn og unge som skal ta de første stegene inn i programmeringens verden. Last dem gjerne ned selv og ta en titt på dem.

På kveldskonferansen blir det lyntaler på 10 minutter der lærere og entusiaster forteller om erfaringene sine. Her skal det komme frem smakebiter av det som er skjedd rundt i landet etter at nettverket Lær Kidsa Koding kom på beina.

Lær kidsa koding er en idealistisk bevegelse av entusiastiske IT-profesjonelle. De ønsker å lære norske barn og ungdommer programmering og gi dem grundigere IT-kunnskap, i motsetning til skolen, som nøyer seg med å undervise i grunnleggende bruk av standardprogrammer. Mange mener dessuten at programmering er direkte utviklende på intellektet og vil hjelpe elevene til å mestre andre fag bedre.

Dette skal de norske IT-proffene gjøre for å lære ungdom koding »

annonse