Tek.no

Nyhet

BBC bruker «spionkameraer» til å ta fantastiske naturbilder

Kamufleres fullstendig i omgivelsene.

Vimeo
22 Aug 2014 14:13

Det å ta spennende naturbilder, spesielt nærbilder av ville dyr, kan være en svært krevende oppgave. For å komme nærme nok må fotografer ofte ty til litt kreative metoder, som for eksempel å rett og slett kamuflere kameraet sitt.

De såkalte «spionkameraene» som brukes til slike formål blir stadig både bedre og mindre, og har nå gjort det mulig å ta bilder og video som aldri før var mulig, fra perspektiver som enten er umulige eller farlige for fotografer.

Dette kameraet filmet en flokk tigre.Foto: Vimeo

Emmy-nominert naturfotograf forteller

Nettstedet Gizmodo har nå gravd frem en interessant video om nettopp disse viktige hjelpemidlene. Videoen byr på en Emmy-nominert naturfotograf ved navn John Downer, som har stått bak en rekke prisbelønte naturdokumentarer.

I videoen snakker Downer om den viktige rollen spionkameraene spiller i moderne naturfotografering. Han peker blant annet på hvordan teknologien som slike kameraer representerer har bidratt til å bryte ned barrierer mellom de profesjonelle fotografene og amatører, siden slike kameraer nå gjør det mulig for vanlige folk å ta fascinerende bilder i høy kvalitet.

Filmer isbjørner og tigre

Klippet inneholder flere interessante eksempler på kameraer som kamufleres i omgivelsene, blant annet det steinformede kameraet som ble plukket opp av en fugl under filmingen av en pingvinkoloni. Dette kameraet var nemlig ett av Downers mange verk.

Vi får også se et spionkamera som er bygget inn i et kunstig fjell i nærheten av en flokk tigere, og et kjørende kamera med hvit snøkamuflasje som kommer veldig nært innpå en isbjørn. Filmen varer kun 6 minutter og kan ses under.

Det finnes svært dyktige naturfotografer også i Norge: Denne nordmannen ble kåret til Nordens beste naturfotograf »

Les også
Filmet sel som skremte haier
Les også
Slik har du aldri sett en ski-film før
Les også
Ta mer kreative mobilbilder med disse enkle triksene
Les også
Sjekk den vakre timelapse-videoen laget i Lord of the Rings-omgivelsene
Les også
Slik lurte mesterfotografen ørna
Les også
Fugl stjal kamera og filmet pingvinkoloni
annonse

Les også