Tek.no

Nyhet

Eizo kommer med en diger 4K IPS-skjerm

Vil se når du forlater den for å kutte ned på strømregningen.

Eizo / Shutterstock 152544101
31 Juli 2014 11:30

Den velrenommerte skjermprodusenten Eizo har nå annonsert en splitter ny IPS-skjerm på hele 31,5 tommer, med en standardoppløsning på 3840 x 2160 piksler. Nyheten heter Eizo FlexScan EV3237, og er godt nytt for de som vil ha flotte bilder i skikkelig stort format – IPS-paneler er nemlig noe av det fjongeste man kan få tak i til skjermer i dag.

Måten disse panelene er bygd opp på gjør at bildekvaliteten blir bedre enn på de mer vanlige TN-panelene. Du får dessuten se de samme fargene jevnt over hele skjermen, nærmest uansett hva slags vinkel du ser den fra.

Masser av ekstra funksjoner

I tillegg til et høyoppløst IPS-panel kommer FlexScan EV3237 til å ha en rekke ekstra funksjoner å by på. Hvis du liker å jobbe i mørket, skal du kunne stille lysstyrken helt ned til bare én prosent av maksimum.

Eizo hevder selv at deres kombinasjon av vanlig DC-strøm og høyhastighets PWM fjerner alle vanlige problemer med bildeflimmer og dårlig fargegjengivelse under slike forhold.

Du skal også kunne vise inntil fire forskjellige bilder fra forskjellige kilder samtidig, og skjermen lar deg koble til dataenheter via DVI, HDMI, eller to DisplayPort 1.2-innganger. Hvordan bildene skal vises kan konfigureres fra PC-en via en egen USB-tilkobling.

Lavt energiforbruk

Samtidig har det vært et klart fokus på strømsparing under utviklingen, og strømforbruket skal være 30 prosent lavere enn hva en ellers kunne ventet. En egen sensor skal også merke når brukeren forlater skjermen, og da slå den over i strømbesparende modus.

Maksimal lysstyrke er på sin side oppgitt til 300 cd/m2, skjønt dette kan altså reduseres kraftig for å spare strøm – noe som også kan gjøres automatisk for bilder med svært mye mørkt innhold. Responstiden er oppgitt til 5 millisekunder fra grått til grått, men oppfriskningsraten er som på IPS-skjermer flest bare 60 Hz.

Prisen FlexScan EV3237 kommer til å ende på er i skrivende stund ukjent; men så kommer den ikke på markedet før i september. I mellomtiden kan du alltids melde deg på vårt gratis prisvarsel for Eizo FlexScan EV3237, så sender vi deg en beskjed med det samme denne råtassen får norsk pris.

Den mest populære skjermen i Prisguide er hverken 4K eller IPS-basert:
Asus ROG Swift PG278Q er til gjengjeld lynrask, og har nydelig bildekvalitet »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Asus PB287Q: Endelig en billig 4K-skjerm uten barnesykdommer
Les også
Eizo med slank spillskjerm
Les også
BenQ XL2720Z: Lynrask skjerm har fått en velkommen oppgradering
Les også
Dell Ultrasharp UP3214Q: Råtass-skjerm med ekstrem oppløsning
annonse