Til hovedinnhold

Musk skal bygge Internett i verdensrommet for å betale for Mars-reiser

Det ambisiøse Starlink-prosjektet er underveis – og skal gi store inntekter.

Shutterstock

Elon Musk la nettopp en ny milepæl til merittlisten sin da Falcon Heavy lyktes med sin første oppskytning, men allerede nå skal atter nye, ambisiøse planer iverksettes. Musk er nemlig igang med det første steget i et prosjekt som innebærer å spre Internett via et digert nettverk av satellitter.

Som blant andre Cnet melder har det dukket opp opplysninger om at SpaceX skal sende opp to Internett-testsatellitter i rommet med en Falcon 9-rakett allerede til helgen.

Flere tusen minisatellitter

Opplysningene kom frem i et brev som SpaceX nylig sendte det amerikanske byrået FCC, som regulerer kommunikasjonsteknologi. I brevet omtales to «eksperimentelle» satellitter kalt Mikrosat 2a- og 2b, som skal sendes opp sammen med en observasjonssatelitt fra den spanske regjeringen.

SpaceX skal komme seg til Mars ved hjelp av rombasert Internett. Dette er et illustrasjonsbilde av SpaceX' Dragon-kapsel på den røde planeten. Bilde: Twitter/SpaceX

De to eksperimentelle satellittene er etter alt å dømme tilknyttet SpaceX' såkalte Starlink-prosjekt, som vi omtalte allerede for flere år siden. Dette prosjektet går ut på å sende opp mange tusen små satellitter som skal gå i lav bane rundt Jorden og benyttes til distribusjon av høyhastighets Internett til alle verdens områder.

Planene er som sagt allerede flere år gamle, og noe av det som har tatt tid er å få godkjennelse fra myndighetene. På onsdag publiserte imidlertid FCC-lederen Ajit Pai en offisiell uttalelse hvor han støtter SpaceX' planer og håper på en formell godkjennelse av prosjektet.

Skal betale for Mars-reiser

Det interessante med de ambisiøse planene er at de skal hjelpe SpaceX med å komme seg til Mars med mennesker, gjennom å gi selskapet enorme, fremtidige inntekter, som avisen Wall Street Journal nylig rapporterte.

Ifølge interne dokumenter som avisen har fått tilgang til forventer SpaceX en fortjeneste på så mye som 30 milliarder dollar på satellitt-Internettsatsingen sin innen år 2025, som skal bidra til å realisere bemannede turer til den røde planeten. For å komme seg til Mars kreves det blant annet mye kraftigere rakettsystemer, som ikke er billig.

Elon Musk er imidlertid en mann som har en tendens til å oppnå målene sine, så det blir spennende å følge med på utviklingen videre.

Slik reagerte SpaceX-sjefen på Falcon Heavy-oppskytningen »

annonse