Til hovedinnhold

– Neste Android skal få iPhone-brukere til å bytte mobil

Android P skal tilpasses iPhone X-aktig mobildesign, sier kilder.

Google og Apple er som kjent arge konkurrenter på mobilmarkedet, og nå melder nettstedet Bloomberg at Google visstnok skal gå mer aggressivt til verks for å ta flere markedsandeler fra Apple med sin neste Android-versjon.

Avisen har vært i kontakt med kilder som hevder at Googles neste mobile operativsystem, Android P, skal forsøke å rekruttere nye brukere ved å etterligne noen av Apples nye designtrekk.

Tilpasses iPhone X-design

Dette skal blant annet innebære at Android P vil bli tilpasset det heldekkende skjermdesignet og «leppen» øverst på skjermen, altså noe lignende av det designet man finner på Apples nye flaggskipmodell iPhone X.

iPhone X' innhugg øverst på skjermen skal visstnok også begynne å dukke opp på flere Android-mobiler fremover. Bilde: Apple/Skjermdump

Dette er riktignok ikke et vanlig design enn så lenge, men Google skal være av den oppfatning at designet vil bli stadig mer utbredt etter hvert. Foreløpig er Essential Phone den eneste Android-mobilen som kan sies å ha noe som ligner et innhugg på toppen, men ifølge Bloombergs kilder skal blant andre Huawei også nå jobbe med en modell med et iPhone X-aktig design.

Noen «etterligninger» har vi for øvrig allerede sett. Galaxy S9 ser for eksempel ut til å få flere sensorer øverst som ifølge ryktene skal gi oss blant annet Face ID-aktig ansiktsskanning, men utover dette ser ikke designet ut til å ligne nevneverdig.

Av andre opplysninger som Bloombergs kilder bød på skal Android P visstnok også få langt bedre integrasjon av Google Assistant, gi bedre batteritid på mobilene og støtte diverse nye designtrender som bøyelige skjermer og flere skjermer. Apple har ikke kommentert Bloombergs opplysninger.

Først ute er imidlertid Android O: Bare én prosent har ennå oppgradert til det nyeste operativsystemet »

(Via Android Police)

Les også
Nye Android gir deg plass til dobbelt så mange bilder
Les også
Neste iPhone kan få et betydelig bedre batteri
Les også
Større skjerm i 2018 og lasersensor i 2019 – Slik blir framtidens iPhone
Les også
Bloomberg hevder Apple har gjort ansiktsskanningen på iPhone X «dårligere» for å øke produksjonen
Les også
Galaxy S9 kan få iPhone X-aktig ansiktsskanning
annonse