Til hovedinnhold

Jaguar justerer ned rekkevidden for i-Pace

Jaguar i-Pace er snart i ferd med å trille ut til de aller første norske kundene, til tross for at en del kunder tilsynelatende har fått beskjed om at bilene deres vil bli en til to måneder forsinket fra fabrikken.

Nå melder Jaguar Land Rover i et nyhetsbrev at de har valgt å be om at rekkevidden etter WLTP-standarden justeres ned fra de tidligere kommuniserte 480 til 470 kilometer.

«Dette er utelukkende kun for å sikre at i-Pace etterlever kravene som stilles i henhold til WLTP-testen», heter det i nyhetsbrevet fra Jaguar Land Rover.

– Mer robuste tall

I en offisiell uttalelse fra selskapet utdyper de:

Jaguar i-Pace.

– Siden vi i utgangspunktet sertifiserte i-Paces rekkevidde til 480 kilometer WLTP har vi harmonisert bruken av både drivlinjekontrollere og batterikjemistyring. Som et resultat av dette arbeidet, og ettersom vi nå beveger oss mot fasen med full kundebilproduksjon, har Jaguar proaktivt bedt om at i-Pace resertifiseres til WLTP-tall på 470 kilometer.

– Å være åpen og ærlig om denne resertifiseringen er i våre kunders beste interesse. De nye WLTP-tallene for i-Pace er nå enda mer gjentagbare og robuste, skriver selskapet.

Jaguar Land Rovers nordiske PR-sjef Søren Hyltoft sier til Tek.no at de har fintunet visse deler av bilen, og at det er bakgrunnen for at rekkevidden er bedt nedjustert. Alle kunder som har bestilt bilen er kontaktet, opplyser han.

Kan prøvekjøres nå

Produsenten melder også om alle forhandlerne deres nå har mottatt demobiler, slik at det er mulig å prøvekjøre bilen.

Da vi prøvekjørte Jaguar i-Pace i Norge tidligere i år var inntrykket at det er en fabelaktig bil Jaguar har laget. Den er en fryd å kjøre, ligger fantastisk på veien og har ytelser som er en sportsbil verdig – selv om akselerasjonen kanskje ikke er helt på nivå med Teslas hvasseste.

Den gang, midt i juni, opplyste Jaguar at de hadde cirka 1750 kundesolgte biler i Norge, og at de første ville få levert ut sine i slutten av august.

Bilen har et batteri på 90 kWh.

annonse