Til hovedinnhold

Slik ser den mystiske HoloLens-konkurrenten ut

Den avanserte «Magic Leap»-teknologien har omsider tatt form og ligner på en «hjelm».

USPTO

Microsofts HoloLens-briller er den foreløpig eneste aktør innen «utvidet virkelighet»-briller, men allerede i 2014 dukket det opp en hemmelighetsfull og tilsynelatende svært avansert konkurrent ved navn «Magic Leap». Nå har vi fått litt større innblikk i hva dette produktet er.

Nettstedet Quartz har nemlig snappet opp en fersk patent på et hodesett gitt til nettopp Magic Leap. Patenten inneholder dessverre ikke tekniske detaljer, men er derimot kun en patent på selve designet.

Futuristisk utseende

Etter patenttegningene å dømme ser det ut til at Magic Leap-brillene får et ganske unikt design som minner om en pilothjelm fra Star Wars. Produktet ser ut til å bestå av to deler som holdes sammen med en bøyle som strekker seg over hodet.

Dette er Magic Leap-brillene i sin nåværende form. Illustrasjonen er hentet fra patentdokumentet.
USPTO

Den fremre delen ser ut til å dekke den øverste halvdelen av ansiktet til brukeren og inneholder tilsynelatende en linsemodul som stikker litt ut mot øynene. Produktet skiller seg altså en del fra HoloLens, som har et design som minner litt mer om vanlige briller.

Avansert teknologi

Når det gjelder selve teknologien holder Magic Leap altså ennå kortene tett til brystet, og heller ikke selskapets hjemmeside byr på mye informasjon. Google har imidlertid spyttet hele 3,5 milliarder kroner inn i selskapet, så det ligger nok mer enn bare luftige løfter bak teknologien, som de selv har beskrevet som «grenseoverskridende».

En liten indikasjon på hva vi har i vente dukket opp i slutten av april, da det ble sluppet en demonstrasjonsvideo som viste Magic Leap-teknologien i aksjon. Videoen bød på svært realistiske «utvidet virkelighet»-animasjoner og tyder også på at teknologien skal få mange bruksområder, blant annet shopping og varslinger.

Demonstrasjonsvideoen kan du se under, og for flere tegninger av Magic Leap-brillene kan du gå til selve patentdokumentet.

Nå kan optikken i VR- og AR-briller bli mye bedre: Det kan supertynne nanolinser sørge for »

(Via Engadget)

annonse