Til hovedinnhold

Nå kan du se Netflix i toppkvalitet på Apples nye telefoner

HDR-støtte på plass, og den skiller seg fra Android-telefonene.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Netflix-avspilling i HDR-kvalitet har hittil vært forbeholdt et lite knippe Android-telefoner, men nå følger Apples nye modeller etter for alvor. På Netflix' støttesider kan man nemlig lese at de nyeste iPhone-telefonene har fått støtte for Netflix i HDR-kvalitet.

Med den nyeste versjonen av både iOS og Netflix-appen kan man nå se Netflix i HDR på iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X – i tillegg til den nyeste generasjonen av iPad Pro.

Dolby Vision

Netflix har fått HDR-støtte på Apples nye mobiler.
iTunes

I motsetning til Android-mobilene har samtlige av de nye iPhone-modellene støtte for HDR-standarden Dolby Vision, som altså skryter av bedre kvalitet enn den vanlige standarden, uten at det er klart hvor mye dette slår ut i praksis.

Man finner også Dolby Vision-støtte blant Android-telefonene, men foreløpig kun på LGs seneste toppmodell G6, som var først ute på markedet med HDR-støtte i Netflix. De andre Android-modellene med støtte omfatter LG V30 , Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZ1 og Samsung Galaxy Note 8.

Samsung Galaxy S8 og S8 Plus mangler snodig nok ennå på listen, selv om begge telefonene som kjent har støtte for HDR. Disse modellene, i tillegg til de overnevnte mobilene, har imidlertid støtte for HDR på YouTube,

Det gjenstår ennå å foreta en test av hvilken mobil som kan skilte med den beste HDR-kvaliteten i praksis, men Galaxy Note 8 er nok uansett en sterk kandidat med tanke på at denne mobilens skjerm nylig ble kåret til den beste og mest lyssterke i hele mobilverdenen.

Hvis du ser mye på video kan Asus nye mobil kanskje være noe: ZenFone 4 Max har nemlig massivt batteri »

annonse