Til hovedinnhold

Elon Musk vil bygge Hyperloop-bane mellom New York og Washington

Det melder Bloomberg.

Hyperloop One

Hyperloop blir ofte forbundet med Tesla-grunnleggeren Elon Musk, men faktum er at Musk kun stod bak den opprinnelige idéen og ville at andre skulle utvikle selve konseptet gjennom å gjøre teknologien åpen. Nå ser det ut til at Musk selv vil bli med på kappløpet for alvor.

Nettstedet Bloomberg har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at Elon Musk planlegger å bygge en komplett Hyperloop-bane mellom New York og Washington.

Forrige måned kom det frem at Musk hadde fått muntlig godkjennelse til å bygge en Hyperloop-bane mellom de to byene, et arbeid som skal utføres av Musk-eide Boring Company. Det var først antatt at dette kun omfattet byggingen av tunnelen, men ifølge Bloombergs kilder skal Musk ha planer om å utvikle en komplett løsning – som altså også omfatter selve Hyperloop-toget.

Dette er vognen som ble testet av Hyperloop One nylig.
Hyperloop One

Skal konkurrere med Hyperloop One

Dermed ser det altså ut til at Musk planlegger å konkurrere med oppstartsselskapene som allerede jobber med Hyperloop-teknologien. Disse omfatter blant andre Arrivo, Hyperloop Transportation Technologies og Hyperloop One, hvorav sistnevnte har gjort seg mest bemerket den siste tiden med flere vellykkede tester.

– Selv om vi er oppmuntret av fremskrittene som andre gjør på dette området, ønsker vi å akselerere utviklingen av denne teknologien så raskt som mulig, sa Boring Company i en uttalelse sendt til Bloomberg.

Ifølge Bloomberg skal de andre selskapene som jobber med Hyperloop sammenlagt ha samlet inn rundt 200 millioner dollar i risikokapital fra investorer. Dersom ressurssterke Musk kommer på banen selv er det ikke sikkert andre investorer tar sjansen på å øke investeringene ytterligere, som kan sette Musk i en sterk posisjon.

Tesla- og SpaceX-grunnleggeren skal dessuten sitte på selve Hyperloop-merkevaren gjennom selskapet SpaceX, noe han potensielt kan bruke til å forhindre at andre aktører tar i bruk navnet på sine konsepter. Hvem som til slutt måtte vinne kappløpet, og hvordan Musks egen løsning vil se ut, er høyst uvisst. Teknologien har uansett ennå langt igjen før den kan kommersialiseres.

Hyperloop oppnådd 310 kilometer i timen i den seneste testen »

annonse