Disney jobber med å erstatte stuntmenn med roboter

Se videoen av Disneys nyeste kreasjon.

Etter hvert som robotteknologien gjør fremskritt har også bruksområdene blitt mange. Disney er blant gigantene som er involvert i robotutvikling, og som TechCrunch melder har selskapet nå vist frem en ny, interessant kreasjon.

Et prosjekt Disney har døpt «Stuntronics» innebærer å bruke en robot til å utføre stunt som hittil kun har blitt utført av menneskelige stuntpersoner. Prosjektet har holdt på en stund, og i en video som du kan se nederst i artikkelen ble krabatens akrobatiske kunster vist frem i all sin prakt.

Superrealistisk

Stuntronics-maskinen er i stand til å svinge seg gjennom luften og balansere og korrigere seg selv på egen hånd underveis, på en tilsynelatende like realistisk måte som et menneske. Den har full kontroll på både positur, rotasjon og landingen.

For å få til dette bruker roboten en kombinasjon av akselerometer, gyroskoper og lasermålere, samt hydraulikk som beveger lemmene. Kledd i vanlige klær kan roboten enkelt forveksles med en person, som altså gir maskinen mange mulige bruksområder innen for eksempel filminnspillinger og oppvisninger i fornøyelsesparker.

Teknologien bygger på Disneys Stickman-prosjekt, en robot som spesialiserte seg på å slenge seg fra enden av et rep og foreta mange saltoer på rad. Denne teknologien har nå blitt ytterligere raffinert, og Stuntronics-maskinen takler vesentlig mer avanserte oppgaver.

Flere tekniske detaljer om Stickman-teknologien kan du finne i Disneys eget forskningsdokument, og TechCrunch' video av Stuntronics-roboten i aksjon ser du under.

Les også: Se videoen av roboten som holder døren åpen for «vennen» sin »

Les også
Nå kan den ta seg en joggetur
Les også
Er du ensom? Denne roboten skal hjelpe deg
Les også
Se videoen av roboten som holder døren åpen for «vennen» sin
Mer om
annonse