Til hovedinnhold

Stadig flere velger å søke anonymt med DuckDuckGo

Feirer nå 10 milliarder søk.

Det er ingen tvil om at Google forblir kongen på haugen innen søkemotorer i overskuelig fremtid, men det finnes også alternativer som opplever sterk vekst. Nå viser det seg at DuckDuckGo, søketjenesten som ikke sporer brukerne, har klatret til nye høyder.

10 milliarder søk

Tjenesten melder nå nemlig at det ble gjort 4 milliarder søk med DuckDuckGo i løpet av 2016, og det totale antallet søk har nå nådd en milepæl på solide 10 milliarder.

DuckDuckGo ble etablert i 2008, og godt hjulpet av Edward Snowdens berømte avsløringer av NSA-overvåkningen vokste tjenesten hele 600 prosent fra 2013 til 2015. Siden den gang har veksten bare akselerert.

Pilene peker bare én vei for søkemotoren DuckDuckGo.

Ingen sporing av brukerne

DuckDuckGo, som vi omtalte allerede i 2012, skiller seg ut ved at den verken samler inn informasjon om din IP-adresse, hvor du befinner deg, nettleseren din, operativsystemet ditt, eller hvilke nettsider du besøker. Den har heller ingen form for informasjonsfiltrering.

Flere andre selskaper har fattet interesse for tjenesten, og i 2014 ble DuckDuckGo integrert i Apples nettleser Safari etter at tjenesten gjennomgikk en stor designmessig overhaling.

Microsoft skal nå også prioritere bedre personvern: Det skal bli lettere å kontrollere hvilken informasjon du sender via Windows 10 »

annonse