Nyhet

Hvor vanskelig er Galaxy S9 å fikse?

iFixit har demontert flaggskipet for å gi oss svar på nettopp det.

iFixit er nettstedet som spesialiserer seg på grundig og metodisk demontering av elektroniske dupeditter for å komme til bunns i hvor enkelt det er bytte ut delene – og for å simpelthen gi oss et innblikk i hvordan de ser ut på innsiden. Nå har turen kommet til Samsung Galaxy S9+.

Etter å ha tatt fra hverandre Samsungs nyeste flaggskip konkluderer iFixit med at telefonen holder til 4 av 10 poeng på deres såkalte «reparerbarhetsskala», den samme summen som forgjengeren Galaxy S8 fikk og litt lavere enn iPhone X.

Samsung Galaxy S9 ferdig demontert.

Vrien skjerm og batteri

iFixit bemerket at en del av komponentene, slik som lade- og hodetelefonportene, i Galaxy S9 er modulære og kan erstattes uavhengig av hverandre, men mange andre nøkkelkomponenter byr på vesentlig større utfordringer om man ønsker å erstatte dem.

Eksempelvis er batteriet limt fast til telefonen, noe som gjør det vanskelig, men likevel fullt mulig, å fjerne batteriet for å putte inn et nytt et.

Å erstatte skjermen byr imidlertid på vesentlig større utfordringer. For å få ut skjermen må man fjerne glasspanelet på baksiden og mer eller mindre demontere hele telefonen, noe som krever at man må kjempe mot mye lim underveis og risikere ødeleggelse.

Andre komponenter, slik som fingeravtrykkleseren, er også limt fast og kan ifølge iFixit lett ødelegges om man forsøker å fjerne den. Hele demonteringen av Samsung Galaxy S9 Plus og flere bilder finner du hos iFixit.

Leste du vår test av Galaxy S9? Mobilen er den beste Android-telefonen på markedet akkurat nå »

Les også
Samsung Galaxy S9-eiere opplever «døde punkter» på skjermen
Les også
Samsung Galaxy S9+: En rimelig oppgradering av en svært dyr telefon
Les også
Samsung Galaxy S9: Den beste Android-telefonen akkurat nå
annonse