Til hovedinnhold

Navnet på den neste Tesla-modellen ble avslørt ved et uhell

Model S, 3, X og...

Montasje: Tesla/Tek.no

I en nylig Twitter-melding avslørte Tesla-toppsjef Elon Musk det som kan bli selskapets fjerde modell: Model Y. Ifølge Engadget kom meldingen som svar på et spørsmål fra Twitter-brukeren @AwesomelyOZ, som spurte ham om den varslede Crossover-versjonen av Model 3 vil få falkevingedører.

Musk var kjapp på ballen, og svarte med denne meldingen: – Det kommer både en Model 3 og en Model Y. Én av dem får falkevingedører.

Tesla-sjef Elon Musk kan ha vært litt kjapt ute da han tilsynelatende bekreftet eksistensen til en hittil ukjent modell: Model Y. Foto: Flickr

Dette er imidlertid første gang en bil med det modellnavnet noen gang har blitt nevnt, og Musk var like kjapp til å slette meldingen. Siden har spekulasjonene rullet avsted, for dersom kun én av de to bilene får slike dører, ligger de an til å bli langt mer forskjellige enn tidligere antatt. Fra før av vet vi at Model 3 blir en sedan-modell, og at den skal komme i mange varianter. Én av dem ser altså ut til å bli kalt Model Y.

Modellnavnene skjuler en noe spesiell hemmelighet

Ifølge Elon Musk vil også Crossover-utgaven av Model 3, kalt Model Y, få slike falkevingedører. Her Model X. Foto: Tesla Motors

At Tesla faktisk har planer om å lansere en Model Y, virker ikke helt søkt. Faktisk har selskapet allerede sikret seg rettighetene til navnet. Men med denne siste bokstaven på plass, virker det som om brikkene i et større puslespill plutselig faller på plass.

Det forventes nemlig at når Tesla Model 3 lanseres, vil navnet bli vist som et stilisert 3-tall: ≡. Dette symbolet kan også leses som en «E», og kombinert med bokstavene fra de andre modellene – Model S, Model X og Model Y – får vi det ganske utvetydige budskapet: S, E, X, Y.

Dette må sies å være på grensen til det spekulative, men ifølge Engadget er det kanskje ikke så søkt som det høres ut. Tesla har nemlig en tradisjon for humor i sine produkter.

Model S fikk for ikke lenge siden en ny modus med det morsomme navnet «Ludicrous Mode». Eller på godt norsk: «Helt tullete kraftig-modus». Foto: Tesla Motors

Ta for eksempel «Ludicrous Mode» i Model S P85D, «Bioweapon Defense Mode» i nylig lanserte Model X og et stereovolum som av ukjente grunner går til nøyaktig 11 – ikke 10, som jo ville vært nærliggende. For ikke å snakke om at det ligger en James Bond-bil bygget inn i Model S-operativsystemet (!). Tesla har foreløpig ikke kommet med noen videre uttalelser, så det blir spennende å se hva som faktisk kommer til å bli lansert.

Men etter i hvert fall sikkert: det kommer flere biler med falkevingedører fra Tesla.

Falkevingedører ser unektelig tøft ut. Her ses hele konstruksjonen på nylig lanserte Model X. Foto: Tesla Motors

Tesla planlegger stor programvareoppdatering denne måneden:
I løpet av oktober blir Model S selvkjørende »

(Kilde: Engadget)

annonse