Nyhet

HTC fortsetter å slite, til tross for sterke produkter

Svakt mai-resultat for mobilprodusenten.

I 2011 ble HTC utropt til Taiwans mest verdifulle globale merkevare, ett år etter lanseringen av Desire. I november i fjor overtok Asus tronen.Foto: HTC

Dagene da HTC surfet høyt på modeller som Hero og Desire er for lengst borte. Selskapet lager fortsatt noen av de mest påkostede toppmodellene på markedet, men sliter likevel med å få lønnsomhet i butikken. Resultatet for mai måned gikk nok en gang nedover for selskapet, som gikk på sitt første kvartalstap i tredje kvartal i fjor.

Inntektsnedgangen fra april til mai ble på 4,59 prosent. Sammenliknet med samme måned i fjor, er nedgangen på hele 27,37 prosent. Inntektene endte på såvidt over 21 milliarder taiwanske dollar, eller 4,17 milliarder kroner. Det er ned fra 22 milliarder taiwanske dollar måneden før.

Svakt resultat med nytt flaggskip

Nedgangen kommer til tross for at HTC One (M8) stadig er en relativt fersk toppmodell, som har fått god omtale i de fleste tester. Da vårt søsternettsted Amobil.no testet mobilen i slutten av mars, ble konklusjonen at HTC One hadde alt, og litt til.

Selskapet sliter altså likevel, til tross for gode anmeldelser og en toppmodell som ligger helt i tetsjiktet blant de beste mobilene på markedet. HTC har dessuten varslet at en rimeligere utgave av HTC One (M8) er på vei. En noe mindre utgave er også annonsert.

Prognosene for årets andre kvartal skal fortsatt ligge fast, ifølge BloomBerg-journalisten Tim Culpan.

Med vekst både i mars og april, kan det altså tenkes at den dårlige mai-måneden er et unntak.

Les også: Denne mobilen skal redde HTC

(Kilder: HTC via techcrunch.com)

Les også
HTC lanserer ny og rimelig smarttelefon i Desire-serien
Les også
HTC snuser på nye kategorier
Les også
En fjerdedel av Samsung-inntektene tørket vekk
Les også
HTCs toppmodell i billigversjon
Les også
Disse mobilene solgte best i mars
Les også
Denne mobilen skal redde HTC
annonse