Til hovedinnhold

Microsoft drømmer om en brettbar mobil

Nye patenter tyder på et veldig spenstig framtidig design på Surface-telefon.

David Breyer/Twitter

Både Samsung og Apple jobber trolig allerede med mobiler som har et brettbart design, men det har også begynt å dukke opp tegn på at Microsoft har lignende planer. Nå melder blant andre The Verge om en ny patent som peker i nettopp den retningen.

Den nye patenten beskriver en elektronisk enhet med med to deler som kan foldes ut og legges sammen ved hjelp av hengsler. I forbindelse med offentliggjøringen av patenten har en illustratør laget noen konseptbilder av hvordan mobilen kan bli seende ut, basert på beskrivelsen i patentteksten, men disse må altså tas med en klype salt.

Ifølge patentteksten ser Microsoft for seg at ganske avansert hengsledesign som gjør det mulig å justere vinkelen til de to delene på flere ulike måter. For eksempel kan man bruke enheten i en slags PC-modus, hvor den ene delen brukes som tastatur og den andre som skjerm.

Ryktet Surface-telefon

Man kan også legge den helt flat og bruke hele flaten som en sammenhengende skjerm med kun et lite gap i midten, og en av illustrasjontegningene indikerer også at man kan bruke enheten i en teltmodus som for eksempel en nattbordsklokke.

Allerede i januar i år ble det gravd frem patenter fra selskapet som også beskriver en mobil som kan legges sammen, så denne nye patenten ser ut til å forsterke ryktene om at Microsoft har planer om et slikt produkt. Trolig dreier det seg i så fall om en Surface-telefon, noe det lenge har versert rykter om at Microsoft skal lansere for å gi nytt liv til mobilsatsingen sin.

Det har lenge vært en kjent sak at Microsoft har slitt tungt med å oppnå nevneverdige markedsandeler med sine mobile Windows-plattform, og i høst innrømmet også selskapet at plattformen er mer eller mindre død. Markedsandelen til Windows Phone har lenge ligget på under én prosent.

Alt er imidlertid ennå kun på patentnivå, og det er selvsagt høyst uvisst om eller når vi faktisk får se en sammenleggbar Surface-telefon.

Microsofts nettleser har nå kommet til den mobile plattformen »

annonse