FM-stillheten inntar Sør- og Vestlandet

Hvis du mener NRK er en del av sørlandsidyllen, bør du ha alternativene klare.

Over de nærmeste ukene vil mange begynne sommerferien med ekstra mye stillhet på sin trofaste hytte- eller bilradio. Slukkingen av FM-båndet fortsetter nemlig ufortødent, og når vi nå skriver 21. juni er turen kommet til Agder-fylkene, Hordaland, Rogaland samt Sogn og Fjordane.

I første omgang er det NRK som forsvinner fra lufta for deg uten DAB+-radio eller noen måter å høre gjennom Internettet på.

P4, Radio Norge og noen lokale stasjoner holder koken på FM fram til 15. september, men da blir det slutt for dem også. Lokalradioer vil på sin side kunne bruke FM enda lenger.

Østlandet tas etter sommeren

Når Sør- og Vestlandet har falt, er det ikke så mye FM-dekning igjen å skryte av. Fra 21. juni er det nemlig kun Troms, Finnmark, Østfold, Vestfold, Oslo og Akershus som gjenstår.

NRK stenges ned for de fire sistnevnte allerede den 20. september, så det blir altså den siste sommeren med Reiseradioen på den gamle reiseradioen for østlendingene også.

P4- og Radio Norge-lyttere i de traktene vil dog kunne hente lyd fra eteren fram til 8. desember.

De to siste fylkene som FM-stenges er Troms og Finnmark, der bryteren slås av for godt den 13. desember. Den datoen forsvinner både NRK, P4 og Radio Norge.

Flere alternativer

En app kan gi deg alle de norske radiokanalene.

Slukkingen av FM-nettet betyr som nevnt at du må ha en moderne DAB+-mottaker eller strømme over Internett dersom du vil høre direktesendt radio. Et annet alternativ er å laste ned podcaster av programmene du liker å høyre på.

Direktesendt radio gjennom mobilen eller nettbrettet kan du fikse via en app, vi har tidligere omtalt Radio.no og BilRadio. NRK har også sin egen app hvor du også kan velge fra eldre sendinger.

Skulle du ha en vanlig datamaskin kan du også høre radio gjennom nettleseren, det er bare å klikke seg inn på NRK.no, P4.no eller radionorge.no.

Eller du kan bruke denne mobilen:
LG Stylus 2 har DAB-radio og TV >>>

(Kilde: NRK)

Les også
Få DAB til den gamle bilradioen, og styr alt med mobilen
Les også
Stå på ski, ta bilder, eller noe annet? Vi har funnet appene for en god påske
Les også
Sverige dropper DAB
Les også
– Svenskene slakter DAB – det bør vi også
Les også
Taleassistenten din er morsommere enn du tror
annonse