Tek.no

Nyhet

Denne mobilen skal være uknuselig

Turing Phone er den første smartmobilen i verden som er laget av «liquidmetal».

Turingphone.com
22 Juli 2015 11:38

En ny mobilprodusent kalt Turing Robotic Industries har lansert sin første modell, og den er noe utenom det vanlige. Dette er nemlig den aller første smartmobilen som er laget av noe som kalles «liquidmetal», en strukturløs metallegering som er sterkere enn tilsvarende legeringer av titan eller aluminium.

Det skal gjøre Turing Phone nærmest uknuselig, melder BGR. Liquidmetal har tidligere blitt brukt i små iPhone-deler, deriblant SIM-kort-holderen. I tillegg er smartmobilen IPX8-sertifisert, noe som betyr at den er vanntett.

Først til USA og Kina

Uknuselig og vanntett er vel og bra, men hva ellers? Turing Phone har en 5,5 tommers Full HD-skjerm (1920 x 1080 piksler), og kjører Android 5.1 Lollipop med sitt eget Turing Æmæth-grensesnitt på toppen. Under panseret finner vi en 2,5 GHz-firekjernersprosessor, 3 gigabyte RAM og enten 64- eller 128 gigabyte lagringsplass.

Hovedkameraet er på 13 megapiksler, mens selfie-kameraet er på 8. Ellers har mobilen fingeravtrykksleser og et batteri på 3000 mAh. Ellers skal Turing Phone komme med et eget krypteringsverktøy som gjør det mulig å sikre informasjonen du har lagret på telefonen din.

Dette lover vel bra? Den dårlige nyheten er imidlertid at Turing Phone i første omgang bare kommer i salg i USA og Kina, fra 31. juli. Der vil den koste fra 6000 kroner.

Les mer om smartmobilen på Turingphone.com.

Forskere lagde et nytt stoff med laserbehandling:
Dette materialet får vann til å sprette av »

(Kilder: BGR, Turingphone.com)

Les også
Den ultimate tøffing-telefonen satser på «Sailfish»
annonse

Les også