Til hovedinnhold

Bitcoin fortsetter den vanvittige oppturen – dobler verdien på få måneder

Den digitale valutaen setter ny, historisk verdirekord.

BENOIT TESSIER

Verdien på den den digitale Bitcoin-valutaen har mildt sagt vært en berg-og-dalbane siden introduksjonen, men den siste tiden har valutaen opplevd en svært kraftig oppsving. I mai meldte vi at Bitcoin for første gang noensinne hadde nådd en verdi på 2000 dollar, og nå melder CoinDesk om nok en milepæl.

I helgen kom verdien på én Bitcoin opp i hele 4225 dollar, altså over det dobbelte av hva den var for bare få måneder siden. I skrivende stund ligger verdien på 4163 dollar, eller cirka 32 500 norske kroner.

Bitcoin fortsetter oppturen og ligger nå på over 4000 dollar..
CoinDesk

Også ny rekord i samlet markedsverdi

CoinDesk kan også opplyse om en annen rekord, nemlig at den totale verdien på digitale valutaer har nådd et historisk høydepunkt. Ifølge CoinMarketCap har de virtuelle valutaene nå en samlet markedsverdi på hele 137 milliarder dollar. Listen inneholder til sammen 100 valutaer.

Av disse er det Bitcoin som er klart størst med en samlet markedsverdi på cirka 68 milliarder dollar. På andre- og tredjeplass ligger Ethereum og Ripple, med markedsverdier på henholdsvis 28 milliarder og 6,5 milliarder dollar.

Bitcoin-oppgangen har vært svært bratt de siste månedene. Så sent som i mars kunne vi melde at Bitcoin hadde passert 1268 dollar, mer enn én unse gull. Bitcoin-verdien har ligget under 1000 dollar i lange tider, og først ved overgangen til 2017 ble denne grensen nådd. I mai hadde denne verdien som sagt doblet seg, og de seneste tallene tyder altså på at stigningen bare fortsetter, noe analytikere også spådde i forbindelse i med den forrige milepælen.

Lurer du hva Bitcoin egentlig er? Her er vår guide til den virtuelle valutaen »

annonse