Til hovedinnhold

Dell har lansert sin første OLED-skjerm til PC

Får 4K-oppløsning – og blir svindyr.

Dell

OLED-teknologien har som kjent for lengst gjort sitt inntog både på mobil- og TV-fronten. Når det gjelder OLED-skjermer til PC-er har vi imidlertid hittil kun fått høre om planlagte modeller fra LG, men nå har PC-giganten Dell kommet dem i forkjøpet.

På den pågående CES-messen har Dell nemlig avduket sin aller første PC-skjerm med OLED-panel. Skjermen føyer seg inn i rekken av selskapets UltraSharp-modeller og får navnet UltraSharp 30.

Har 4K-oppløsning

Som navnet antyder har skjermen altså en størrelse på ganske solide 30 tommer. OLED er for øvrig ikke det eneste skjermen har å friste med; modellen klasker også til med 4K-oppløsning.

Dermed stiller skjermen i en ganske så eksklusiv kategori, da det ikke engang er særlig mange TV-modeller som skilter med både OLED-teknologi og 4K-oppløsning på markedet foreløpig.

Ikke billig

PC-skjermen har et kontrastforhold på 400 000:1, og skal ifølge Dell være i stand til å levere «ekte sort». Den har ellers en responstid på 0,1 millisekund og støtte for USB Type-C-standarden.

Modellen vil bli lansert på det amerikanske markedet den 31. mars i år, og der vil prisen ligge på solide 5000 dollar, som tilsvarer 44 500 norske kroner med dagens kurs. Ingen billig sak er det altså, men så er skjermen ifølge Dell også primært beregnet på profesjonelle.

Her er en annen skjerm med 4K-oppløsning: Razer nye bærbare skal være den «ultimate» Ultrabook-en »

Se alle nyhetene fra CES 2016 på vår samleside »

annonse