Tek.no

Nyhet

Den nye Øya-appen har en veldig nyttig Spotify-funksjon

Scanner Spotify-vanene dine for å gi deg relevante anbefalinger.

Niklas Plikk, Tek.no
8 Aug 2017 16:05

Fra og med i dag og til og med 12. august er det fest i Tøyenparken i Oslo, der Øyafestivalen avholdes for fjerde gang i år. Akkurat som tidligere har har festivalen fikset seg sin egen app, som kan vise deg både kart, hvilke artister som spiller når og hvor nærmeste vannhull er.

Nytt av året er dessuten at appen kan kobles til Spotify-kontoen din.

Dette åpner opp for at du kan se hvilke Øya-artister som matcher Spotify-vanene dine best.

I appen finner du et eget valg som heter «Musikkanbefalinger», hvor du blir bedt om å koble Spotifyen din til appen. I forlengelse av av dette vil også Facebook brukes til å finne musikkanbefalinger, men muligens mest i form av musikk som ligner på det vennene dine også hører på (gitt at de har koble Facebook til Spotify).

Dermed skulle man tro det i år ville være enklere å finne ut hvilke artister du skal troppe opp for å høre på, og hvilke du kan droppe.

Avhenger av hva du hører på

Det er imidlertid ikke slik at tjenesten automatisk vil fungere like godt for alle; anbefalingene vil nemlig avhenge sterkt av hva du allerede hører på, og det virker ikke som algoritmen allt er like flink til å finne «lignende» musikk.

Litt varierende resultater, men det fungerer hvertfall!.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje/skjermdump

Undertegnede fikk nemlig kun én anbefaling utelukkende ut i fra Spotify-lista, og kun én ekstra om Facebook ble koblet inn.

To andre i redaksjonen fikk imidlertid over 10 anbefalinger med samme prosedyre, så dette går nok rett og slett på hva man hører på.

Uansett, om du har meldt deg på Øya og vil vite hvilke artister du virkelig burde få med deg, så kan det være vel verdt å kikke innom appen og se hva Spotify kan finne for deg.

Spotify er mer populært enn noen gang:
Nå har tjenesten oppnådd hele 140 millioner brukere »

(Kilde: Øyafestivalen)

Les også
Spotify fjerner «hatmusikk» fra tjenesten sin
annonse

Les også