Tek.no

Nyhet

Google Maps får rutetider på buss og t-bane

Viser offentlig transport i flere storbyer.

Vegard Ottervig
14 Juni 2011 13:23

Nå kan man se avgangstider og annen ruteinformasjon om offentlig transport som busser og tog på Googles karttjeneste Google Maps. Den nye funksjonen heter "Live transit updates" og er foreløpig lansert i seks storbyer – fire amerikanske og to europeiske.

Fortløpende ekspansjon

Hvis man bor eller befinner seg i Boston, Portland, San Diego, San Francisco, Madrid eller Torino kan man altså gå inn på Google Maps via en PC eller en Android-telefon og få løpende oppdateringer om rutetider og om bussen eventuelt er forsinket.

Tjenesten blir levert i samarbeid med ulike buss- og togselskaper for å gi mest mulig korrekt informasjon om hvordan det ligger an med den offentlige transporten til enhver tid. Google har planlagt å ekspandere tjenesten fortløpende til andre byer i verden.

Enkel i bruk

Man går enkelt og greit inn på Google Maps og trykker på en holdeplass eller rute for å finne aktuell informasjon, som forsinkelser, rutetider og annet.

"Live transit updates" fungerer på den vanlige nettleserutgaven av Google Maps og på mobilversjonen fra Android 1.6 og oppover, mens iOS foreløpig ikke er støttet.

Uvisst i Norge

Når vi får se dette i Norge er ennå ukjent, men inntil videre kan man benytte seg av selskapenes egne skjermer med informasjon som er plassert på utvalgte bussholdeplasser i enkelte norske byer.

Ikke alle holdeplasser har slike skjermer, og derfor ville en kontinuerlig oppdatert tjeneste på Google Maps ha vært et nyttig supplement for å finne ut hvor forsinket bussen er.

Oppdatering: Etter tips fra en leser, viser det seg at Googles nye tjeneste allerede har startet et samarbeid med Kolumbus, kollektivselskapet for Rogaland fylke.

(Kilde: Google Blog)

Les også
Nå kan du hjelpe Google Maps
Les også
Swiffy konverterer Flash-animasjoner til HTML5
Les også
Google vil lansere Skype-aktig tjeneste i Chrome
Les også
WordPress tilbyr skreddersydd design
Les også
Snart kan du google med stemmen
Les også
Opera sure på Google
Les også
Google vil leie Chrome-laptoper til studenter
Les også
Vil fjerne kopibeskyttet materiale
Les også
Google Earth 6 lansert
annonse

Les også