Nyhet

National Geographic-fotograf til NLE

Erstatter Gilbert Garcin, som melder forfall etter legens ønske.

Det er ikke stort mer enn fire uker til årets utgave av Nordic Light i Kristiansund braker løs, og de siste etternølerne er i ferd med å bli spikret i programmet. Med festivalens kompromissløse booking av store og spennende navn er det heller ikke unaturlig med en utskiftning eller to.

Les også: Nordic Light med komplett program

Gilbert Garcin ut, Chris Rainier inn
Den franske surrealisten Gilbert Garcin har måttet melde forfall til årets festival av helseårsaker. En erstatning har allerede på plass i form av National Geographic-fotografen og -koordinatoren Chris Rainier. Han har blant annet ansvar for All Roads Photography Program, et prosjekt som gir støtte og hjelp til minoritetsfotografer i kulturer i forandring. Årets gjest til Nordic Light fra dette prosjektet er forøvrig den unge afghanske fotografen Farzana Wahidy.
Rainier har tidligere gjestet festivalen to ganger, og blant annet foredratt om sin tid som Ansel Adams siste fulltids assistent.

Chris Rainier fra fotooppdrag i Papua Ny-Guinea

Akam.no skal, skal du?
Vi kommer til å ta opp tråden fra de tidligste festivalene, og skremmer en stakkars reporter avgårde til Kristiansund. Hva ønsker dere å høre fra festivalen foruten de vanlige stemningsrapportene? Hvilke av gjestene burde vi prate med?

Hva skal du få med deg på årets Nordic Light? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet!

(Kilde: NLEs blogg)

Les også
Nordic Light med komplett program
annonse