Til hovedinnhold

– 13-tommers skjerm i et 12-tommers kabinett

Dell hopper på Ultrabook-toget, og lanserer XPS 13.

Smale, lette og tynne, men fortsatt kraftige datamaskiner har virkelig blitt en trend på årets CES-messe. Nå har Dell vist frem sin egne Ultrabook, kalt XPS 13.

Her skryter de imidlertid ikke av å være verdens tynneste, som både Acer og Samsung proklamerte. Dell sier heller at XPS 13 er verdens mest kompakte 13-tommers bærbare datamaskin, da den fysisk sett er mindre enn de andre Ultrabookene, men ikke tynnere.

Stor skjerm, liten maskin

Som Ultrabooker flest kommer XPS 13 med en Intel Core i5-prosessor og et Intel HD 3000-skjermkort. I første hånd vil dette være det eneste prosessor-alternativet, og du vil måtte vente en stund hvis du heller vil ha en i7-prosessor. Dette skal imidlertid bli et alternativ i framtiden.

Maskinen vil også ha 4 GB minne, samt en SSD på 128 GB. En større SSD på 256 GB vil også være tilgjengelig etterhvert, men ikke i første omgang.

Selskapet har i tillegg klemt inn en 13,3-tommers skjerm i det Dell mener er kabinettstørrelsen til en vanlig 12-tommers bærbar datamaskin. Dette gjør at skjermen eliminerer det meste av rammen rundt, og går nesten fra kant til kant.

Selve kabinettet er laget av aluminium, med en karbonfiberbunn, for å gjøre den lettere å gripe, bedre varmefordeling og av "estetiske årsaker".

Kommer snart

Batteriet skal vare i nesten ni timer ved vanlig bruk, og tastaturet er bakbelyst. Berøringsoverflaten er laget av glass, og har støtte for ulike fingerbevegelser med flere fingre.

Når det kommer til utganger er det ikke så altfor mye å velge i på XPS-en. Her finnes det én USB 3.0-kontakt og én USB 2.0-kontakt ved siden av. Den har en mini Display-Port-utgang for video og eventuelt lyd-overføring, i tillegg til den vanlige 3,5 mm-lydutgangen.

Dell XPS 13 vil komme til Norge i midten av mars. Pris er fortsatt ukjent, men den vil antageligvis være sammenlignbar med de andre Ultrabookene som også snart dukker opp på markedet.

Her finner du resten av sakene våre fra CES-messen i Las Vegas

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Her er HPs design-Ultrabook
Les også
9-serien blir større, tynnere og lettere
Les også
Dette er "verdens tynneste" Ultrabook
annonse