Tek.no

Nyhet

Både Disney+ og Apple TV+ satser på lansering i november

Disney
21 Aug 2019 08:27

Det har vært kjent en stund at både Apple og Disney har hatt planer om å lansere sine egne TV-strømmetjenester, og nå ser det ut til at november er måneden begge har tenkt å komme på banen.

Disney har nå bekreftet at de åpner sin nye tjeneste den 12. november, og den skal koste koste 6,99 dollar eller 6,99 euro i måneden. Apple har på sin side kun sagt «i høst» rent offisielt, men Bloomberg mener at de også sikter mot novemberlansering, og at prisen vil ligge på 9,99 dollar etter en gratis prøveperiode.

Hvorvidt disse nye strømmetjenestene kommer samtidig eller ikke spiller kanskje ingen stor rolle uansett, med tanke på at de argeste konkurrentene har vært etablert på markedet i årevis allerede.

Da tenker vi selvsagt på aktører som HBO og Netflix, samt Hulu i USA.

Disney først til USA, Canada og Nederland

Disney har ikke bare datoen klar, de har også avslørt hvilke markeder som får tjenesten først. De starter med det amerikanske hjemmemarkedet og Nederland her i Europa, og utvider med Australia og New Zealand uka etter.

Ifølge tidligere planer er målet å ha en relativt global dekning i løpet av et par år, men om vi her på berget kan forvente oss Disney+ før jul, vet vi lite om i skrivende stund.

Det vi vet, er at Disney+ vil kunne by på dugelig med innhold, og da tenker vi ikke bare på klassiske Disney-tegnefilmer. Vi får også serier og filmer fra Pixar-, Marvel- og Star Wars-universene, inkludert nye «avlegger»-serier.

Ukjent om Apple TV+

Apple

Hverken dato, pris, innhold eller markeder er bekreftet av Apple, men ryktene sier altså november for denne gjengen også. Og med tanke på at hjemmesidene allerede foreligger i norsk språkdrakt, vil vi håpe at Apple ikke har noen planer om å la oss vente på godsakene.

Det kan være snakk om at tjenesten umiddelbart blir tilgjengelig i over 150 land fra det øyeblikket Apple trykker inn på-knappen.

Men så har heller ikke Apple så stort innholdsbibliotek å ta hensyn til. Faktisk er det muligens kun fem originale show som vil være tilgjengelig når de lanserer tjenesten, så da vil det i det minste bli enkelt å bestemme seg.

Det er dog mer på vei. Financial Times hevder Apple har satt av 6 milliarder dollar til innholdproduksjon bare for i år, og vi får jo regne med at det kommer noe godt ut av de pengene.

Netflix ville ikke være med på Apples plan:
Intet Netflix-innhold på Apple TV+ >>>

(Kilde: BGR.com)

Les også
Seinfeld kommer til Netflix – i 4K
Les også
Apple TV+ kommer 1. november og koster 59 kroner måneden
Les også
Disney avslører prisen for strømmetjenesten sin: Nesten halvparten av et Netflix-abonnement
Les også
Netflix-innhold blir ikke å finne på Apples strømmetjeneste
annonse

Les også