Nyhet

Slik løser du problemene i Windows 8.1

Følg disse enkle tipsene for irritasjonsmomentene.

Windows 8.1 kom ut i høst, og mens oppgraderingspakken har løst flere av problemene mange brukere klaget over, gjenstår det fremdeles enkelte irritasjonsmomenter.

Computerworld DK har derfor skrevet en liste over vanlige utfordringer og hvordan du løser dem – såframt du ser på dem som utfordringer. Dette er tross alt smak og behag, og det er ikke sikkert at alle ser på dette som problemer. Dersom du gjør det, derimot, kan du ta en titt på tipsene nedenfor.

Smart Search

Foto: Microsoft

Det innebygde søket i Windows 8.1 kalles «Smart Search», og skal ifølge Microsoft gjøre søkene bedre ved å sile dem gjennom søkemotoren Bing. Det er derimot ikke alle som ønsker å sammenblande innhold på nett med lokalt innhold på denne måten, men det finnes det en løsning for.

Løsning: Gå inn på innstillingene, gå til fanen for søk og apper, og skru deretter av alternativet som lar operativsystemet bruke Bing for å søke på nett.

Microsoft-konto

Foto: Microsoft

Microsoft ønsker at du bruker din konto fra Hotmail, Outlook eller Live for å logge inn på PC-en. På den måten kan selskapet loggføre hvilke apper du bruker og annet, men det spørs om du har lyst til det.

Løsning: Det går heldigvis an å opprette en lokal konto som du kan logge inn med, slik at din nettaktivitet ikke kan spores på samme måte.

Startskjermen

Foto: Microsoft

Bruker du mus og tastatur er det kanskje ikke nødvendig å ha oppstart rett til den trykkskjermvennlige startskjermen hver bidige gang.

Løsning: På skrivebordet går du ned til verktøylinjen, velger «Egenskaper» og deretter fanen «Navigasjon». Her huker du av «Gå til skrivebordet i stedet for startskjermen når jeg logger på eller lukker alle apper på en skjerm».

Windows Experience Index

Denne funksjonen fortalte om datamaskinens ytelse, men har forsvunnet fra Windows 8.1.

Løsning: Selv om det eksisterer flere programmer som kan gjøre det samme som Windows Experience Index, går det fremdeles an å se ytelsesresultatene i selve Windows. Gå inn på C:\Windows\Performance\WinSAT\DataStore og kjør Formal.Assessment, så kan du se scoren.

Startmenyen

Foto: Microsoft

Startknappen har riktig nok vendt tilbake med Windows 8.1, men ikke med de gode, gamle funksjonene.

Løsning: Her er det ingen innebygd løsning, men du kan for eksempel installere en startmeny fra en tredjepart. Ta en titt på fem startmenyer til Windows 8 for mer informasjon.

Sjekk også ut flere tips til Windows 8.1.

Se hva som er nytt:
Alt du trenger å vite om Windows 8.1 »

(Kilde: Computerworld DK)

annonse