Nyhet

KIWI advarer mot mobilsvindel

Lokker brukerne med falske gavekort på SMS og e-post.

Flere KIWI-kunder skal denne uken ha mottatt en SMS eller e-post, hvor det stod at de kunne vinne 20.000 kroner, eller et gavekort på KIWI. Disse meldingene komme ikke fra offisielt hold, skriver KIWI i en pressemelding.

Slik ser en av svindelmeldingene ut. Game of War er et mobilspill med haugevis av "kjøp i app" og mye reklame.Foto: Kiwi

"KIWI har fått flere tilbakemeldinger fra oppmerksomme kunder som har mottatt falske SMS-er eller e-poster fra KIWI om at de kan vinne gavekort og pengepremier. Vi beklager at useriøse aktører utnytter vår merkevare for egen vinning eller svindel." Det skriver den norske matbutikken i en pressemelding.

Samme butikks merkevare ble misbrukt av et dansk datingselsskap tidligere i måneden. Derfor har de nå hyret inn en advokat for å få slutt på svindelforsøkene. Hvorvidt de falske SMS-ene og e-postene inneholdt skadelig programvare er imidlertid ikke kjent.

Eksempelet som Kiwi la ut på sine Facebook-sider kan tyde på at du i dette tilfellet blir lurt til å installere spillet Game of War via AppStore (på en iPhone).

Les også: Slik lures du av falske Android-apper

(Kilde: pressemelding)

Les også
Megler får smekk etter SMS-bud
Les også
Android-skadevare stjeler SMS
annonse