Til hovedinnhold

Første mobilprodusent klar for Ubuntu

Canonical har omsider fått tegnet en partneravtale for sitt Linux-baserte Ubuntu Touch-OS.

Canonical har signert sin første avtale med en produsent som vil bruke Ubuntu som operativsystem på mobiltelefoner. Det forteller Canonicals grunnlegger Mark Shuttleworth til CNET. Hvilket selskap det er snakk om vil han ikke si, men operativsystemet skal komme på toppmodeller fra det aktuelle selskapet i løpet av neste år.

I forhandlinger med flere produsenter

Canonical skal også være i forhandlinger med flere andre produsenter, skriver CNET. Ifølge Shuttleworth skal det foregå forhandlinger på høyt nivå med fire kjente mobilprodusenter som alle er representert både i nye og eksisterende markeder. Avtalen betyr at Canonical går fra å være et selskap som utvikler et konsept, til å være et selskap som leverer et ferdig produkt.

Selskapet har jobbet med dette i ni år. Nå skal de ut og ta markedsandeler ikke bare fra Android og iOS, men også fra andre mindre utbredte operativsystemer, som Windows Phone, Tizen, Sailfish og Firefox.

Apper og tjenester

Canonical vil sikre seg utbredelse gjennom samarbeid med selskaper som tilbyr tjenester til mobilbrukere, som Evernote, LinkedIn, Baidu, Facebook og Pintrest. Ubuntu skal tilby disse selskapene å være mer enn bare ikoner på en startskjerm.

Shuttleworth tror ikke app-utviklerne vil avvise Ubuntu, og heller satse på de store OS-ene Android og iOS. Grunnen er at Android-utviklere allerede må forholde seg til en rekke ulike konfigurasjoner, og at Ubuntu ligger så nært at det vil være like naturlig å utvikle til denne varianten.

Les sniktitt på Ubuntu for mobil på vår søsterside amobil.no

Mer om
annonse