Tek.no

Nyhet

Ta en titt på solcelle-bikinien

Lader opp mobiler og MP3-spillere på en solskinnsdag.

16 Juni 2011 18:00

Nå som det er sommer er det tid for å slikke litt sol i parker og på strender i det vidstrakte land. Mange liker å høre på musikk eller å ha med seg smarttelefonen på utreisene, men batterikapasiteten er alltid en ting å uroe seg over – inntil nå.

Den New York-baserte designeren Andrew Schneider har skapt en bikini av solcellepaneler som er i stand til å drive en MP3-spiller eller smarttelefon. Man kan med andre ord ligge og sole seg og lytte musikk i fred uten å tenke over at den bærbare enheten snart kan gå tom for strøm.

40 paneler

Solcelle-bikinien har 40 tynne og fleksible sammenknyttede solcellepaneler som genererer strøm til en USB-port hvor man kan plugge inn sin mobil eller mediespiller.

Overflaten på bikinien er dekket av 25,4 x 101,6 mm med fleksible solceller fra PowerFilm Solar. Fotonbombardement sender elektroner ned til en 5V DC-terminator og videre til USB-porten. Utgangseffekten skal være sammenliknbar med det man får fra USB-porten på en bærbar PC.

Man kan faktisk ta seg en svømmetur med bikinien ettersom den ikke tar vare på noe strøm, men det blir ikke anbefalt å bade mens man lader opp. Solcelle-bikinien må bli helt tørr etter en dukkert før lading kan begynne igjen, ellers vil den ikke fungere riktig.

Holde ølen kald

Schneider kom på ideen under et idémyldringsseminar på Interactive Telecommunications Program ved Universitetet i New York. Han tøyset med å lage en bikini som var i stand til å holde en øl kald på stranda, og jo mer han tenkte på ideen, desto mer sikker ble han på at han kunne få det til med solcellepaneler.

Dessverre viste det seg at prototypen ikke var i stand til å generere nok energi til å holde en øl kald, men Schneider fant ut at bikinien kunne holde en MP3-spiller gående. Etter noen justeringer er altså resultatet Solcelle-bikinien, som nå går ut for et begrenset salg.

Schneider har likevel ikke gitt opp ideen med å kjøle ned øl med strandklær, og utvikler per nåværende tidspunkt prototyper for det han kaller iDrink – solcelle-shorts for menn med nok overflateområde til å generere nok energi for å holde ølen kald.

Pris og tilgjengelighet

Solcelle-bikinien av Andrew Schneider er tilgjengelig i et begrenset opplag med skreddersydde ordre fra Solar Coterie.

Prisen vil variere i forhold til designet og Schneider har uttalt at man kan forvente priser mellom 500 og 1500 dollar eller mer. Det vil si 2800 til 8400 kroner eller mer. Billig skal det ikke være med soldrevent undertøy.

(Kilde: Gizmag)

Les også
Ford bygger en solcelledrevet bil
Les også
Realflex gjør deg lysende om kvelden
Les også
– Vårt solcellepanel er dobbelt så effektivt
Les også
Sjekk ut bikinien laget av datadeler
Les også
Is-BH skal redde Japan
Les også
Putt duppedingsene dine i BH-en
Les også
Denne skihjelmen lader opp tingene dine
Les også
Her er fremtidens solkraftverk
Les også
Intel viser fram soldrevet prosessor
Les også
Er dette verdens raskeste soldrevne bil?
Les også
Kjole blinker i takt med musikken
Les også
Ser du hva som er galt med denne vakre jenta?
Les også
Samsung-laptop går på solenergi
Les også
De pinligste autorettelsene
Les også
Støvsugerhansken gjør rent bord
Les også
Klær kjøler deg ned når du er varm
Les også
Sjekk ut den første 3D-printede bikinien
Les også
Utvikler verdens mest effektive solceller
Les også
Japan vil ha solceller på alle bygg
Les også
La solen og godstolen lade mobilen
annonse