Tek.no

Nyhet

Kameraprodusenter oppdaterer programvare

29 Okt 2010 13:07

En rekke kameraprodusenter har i det siste sluppet oppdaterte versjoner av sin egen fotoprogramvare, som i all hovedsak brukes til å kontrollere kameraer via kabel, og/eller behandle filene fra dem i ettertid.

Nikon
Nikon har sluppet sitt Nikon Capture NX 2.2.6, som du laster ned herfra for Windows eller herfra for Mac.

Programmet har selvsagt fått støtte for nye og lovende Nikon D7000, men har også fått rettet opp en rekke stabilitetsproblemer og feil, samt støtte for Nikon Message Center 2.

Canon
Canon oppdaterer en rekke programmer som følger med når du kjøper et av deres speilreflekskameraer, og dermed får Digital Photo Pro, EOS Utility, Picture Style Editor, ZoomBrowser og ImageBrowser alle en overhaling. Programmene må lastes ned fra hvert enkelt kameras supportsider, men dette er et godt sted å begynne.

Som for Nikon dreier oppdateringene seg hovedsaklig om ny funksjonalitet, oppretting av feil, samt støtte for nye kameraer. I Canons tilfelle er det blant andre Canon Powershot S95 og Canon EOS 60D som nå støttes av programmene.

Olympus
Ikke uventet er det støtte for Olympus E-5 som er hovednyheten i Viewer 2s oppdatering, som må lastes ned via programmets egen oppdateringsfunksjon.

Pentax
Pentax har også sin egen programvarepakke, selvsagt, og Pentax Digital Camera Utility v4.21 finner du her. Også her er det diverse forbedringer som har skjedd, samt støtte for nye kameraer. Spesifikt er Pentax K-5 og Pentax K-r nå støttet i Pentax Digital Camera Utility v4.21, i tillegg til at programmet har fått en funksjon for automatisk korreksjon av optiske feil fra ulike objektiver.

Les også: Knask eller mykvare?

Les også: Falske lisenser på Nikon-programmer

Les også: Adobe Elements 9

annonse