Tek.no

Nyhet

Taliban hacker britiske mobiler

Iris Andersson
28 Aug 2007 10:51

UPI  (United Press International) skriver at britiske soldater i AFghanistan har fått mobilforbud etter at Taliban har hacket mobiler for å drive telefonterror med soldatfamiliene.
I ett tilfelle fikk kona til en offiser en telefon der hun ble fortalt at; "Du får aldri se mannen din i live. Vi har akkurat drept ham" . Da hun ringte Royal Air Force, fikk hun heldigvis vite at det ikke var sant. Taliban hadde ved hjelp av avansert utstyr fått tilgang til mannens telefonnummer og det kunne derfor se ut som om de ringte fra hans mobil.

Les også:
- Mobilsvikt stoppet London-terror
- Mobil skapte flypanikk
- Mobilen blir antiterror-våpen

Tulleringing
Britiske myndigheter frykter at Taliban kan få tak i mer informasjon enn det som er nødvendig for å skremme koner og foreldre. Mirror.co.uk skriver nemlig at Taliban i tillegg til å "tulleringe", kan spore opp posisjonen soldatene ringer fra. At posisjonen blir kjent setter naturligvis soldatene i direkte livsfare dersom Taliban har angrepsplaner.
Soldater må nå ringe hjem fra sikre telefonforbindelser og får bare lov å ringe 30 minutter hver uke. Soldatenes mobiltelefoner blir selvsagt inndratt og konfiskert.
UPI legger til at mye av "tappingen" er gjort i Pakistan og at Taliban kan muligens få hjelp fra Iran med telefontuklingen.

annonse

Les også