Til hovedinnhold

RiksTV satser ikke på 3D

Retningslinjene for hvordan 3D skal sendes over bakkenettet er nå godkjent av DVB, melder Techradar.com. Riktignok skal den kommende standarden innom en siste instans før sendingene eventuelt kan begynne, men vi tok likevel kontakt med RiksTV for å høre hvordan de stiller seg til nyheten.

Ikke 3D foreløpig

RiksTV var førstemann ut med å sende TV 2s første HD-sendinger. Men enn så lenge vil selskapet ikke satse på 3D-teknologien.

– Vi stiller oss litt avventende til 3D. I førsteomgang lar vi andre tråkke opp løypa mens vi konsentrerer oss våre HD-kanaler; NRK, TV2HD, TV Norge og Premier League, forklarer Jens-Petter Gjelseth i RiksTV.

Jens-Petter Gjelseth i RiksTV

Nesten ikke forespørsel

Selskapet mottar daglig mange forespørsler om av forskjellig karakter via sitt kundesenter, men lite eller ingen kundene har ønsker når det kommer til filmer eller sport i tre dimensjoner.

– Vårt kundesenter har omtrent ikke mottatt en eneste forespørsel hittil vedrørende sendinger i 3D, sier Gjelseth.

Ikke avvisende

3D er altså ikke noe RiksTV per idag ønsker å satse på, men de stiller seg allikevel ikke totalt avvisende til de tre dimensjonene i fremtiden.

– Vi jobber jo kontinuerlig med å forbedre vårt tilbud og teknologi, så vi skal på ingen måte avvise 3D helt, selv om det per i dag ikke noe het tema for oss, avslutter Gjelseth.

annonse