Tek.no

Nyhet

Mer virus på Android

28 Apr 2011 06:00

Ifølge antivirusselskapet Kaspersky Lab øker forekomsten av ondsinnet programvare for Googles operativsystem Android. Sikkerhetsselskapet hevder at denne utviklingen går raskere enn den gjorde da vanlige datamaskiner var på samme stadie i sin utvikling.

- Økningen er enorm

- Økningen av ondsinnet programvare i Android er enorm, og i fremtiden vil vi definitivt se enda mer, hevder teknologisjef Nikolay Grebennikov i Kaspersky.

Selskapet skal ha funnet 70 ulike kategorier ondsinnet kode for plattformen i mars, mens de i september i fjor kun fant to ulike kategorier ondsinnet kode.

Tidlig i mars måtte Google fjerne 56 skadelige applikasjoner fra Android Market. En del av disse ble også fjernslettet fra telefoner som alt hadde lastet dem ned.

Les også: Har du lastet ned en av disse?

Applikasjonene kan ha gitt utviklerne tilgang til personlige data på de rammede telefonene.

Google jobber hardere

Ifølge Google-ingeniør Rich Cannings' blogg gjør selskapet stadig mer for å hindre ondsinnet kode fra å spres via applikasjonsbutikken Android Market.

Plattformen er sterkt økende, og en ny måling gjort av analysebyrået Nielsen antyder at operativsystemet har stått for en andel på hele 50% av smarttelefonsalget i USA.

- Så fort teknologi blir utbredt vil den bli et mål for skurkene, hevder sjef for vurdering av trusler og sårbarheter hos PricewaterhouseCoopers.

Vi er litt skeptiske

Vi tillater oss imidlertid fortsatt litt skepsis. Ondsinnet kode på mobile dingser er en ulv sikkerhetsbransjen har ropt om helt siden det første gang ble mulig å kjøre applikasjoner på PDA-er og telefoner.

Foreløpig er det relativt få som har opplevd å få virus eller ondsinnet kode på mobilene sine, og det er spørsmål om de virusene og trojanerne som har blitt funnet så langt betyr at alle nå bør investere i sikkerheten som blant annet Kaspersky selger.

(Kilde: sfgate.com)

annonse