Tek.no

Nyhet Nå kan du ta på 3D-figurene

Brillefri 3D-skjerm lar deg ta på 3D-figurene

Forskere har skapt et taktilt grensesnitt.

20 Sept 2011 16:00

En gruppe forskere ved Keio-universitetet i Japan har utviklet en brillefri, stereoskopisk 3D-skjerm med flere innsynsvinkler som gjør seerne i stand til å ta på en 3D-figur som flyter i luften.

Teknologien har fått navnet RePro3D, og er en kombinasjon av tre elementer: Et mekanisk kontrollert modellmiljø, et taktilsk (berøringsmessig) grensesnitt og en brillefri, integrert 3D-bildeskjerm.

Retro-refleksivt

– Vi har brukt retrorefleksiv projeksjonsteknologi, og benytter materialer med spesielle retro-refleksive egenskaper, sier en av forskerne, som fortsetter:

– Denne type materiale reflekterer innkommende lys tilbake den samme vinkelen som det kom. Denne teknologien gjør det mulig for en skjerm å vise bilder på et annet sted enn lyskilden.

Utvikler følelse i fingrene

Grensesnittet bruker et infrarødt kamera som gjenkjenner bevegelser på hånden til brukeren, og figuren på skjermen reagerer umiddelbart i forhold til brukerens bevegelser.

Forskerne holder på med å utvikle et system som kan etterlikne fysisk følelse gjennom å ta på ting, ved å la brukeren ha på seg en enhet som gir berøringsmessige tilbakemeldinger til fingrene.

I fremtiden skal de bygge et trykkbart 3D-skjermsystem som utvider størrelsen til det synlige bildet, slik at flere folk kan befinne seg i det samme rommet, og dele det samme bildet.

(Kilde: DigInfo TV)

Les også
Dette 3D-displayet behøver ikke skjerm
Les også
Lar deg se video med gjennomsiktige briller
Les også
Verdens største 3D-skjerm
Les også
Bruker huden som berøringsskjerm
Les også
Meningsløs fotballkamp ble historisk TV
Les også
Sony lanserer 3D-headset
Les også
– 3D gjør ikke opplevelsen bedre
Les også
Pic3D gjør 2D-skjermen om til brillefri 3D
Les også
Holder holografisk motevisning
annonse