Til hovedinnhold

Ekstra liten Apple TV kommer til Norge i dag

Billigere, mindre og filmleie.

I dag skal Apple lansere den oppgraderte Apple TV her i Norge, i alle fall om Appleinsider har kontroll på sine kilder. I andre deler av verden har den vært tilgjengelig siden oktober i fjor.

Den nye Apple TV er krympet til en fjerdedel av størrelsen, nemlig rundt ti ganger ti centimeter, med en høyde på drøye to centimeter. Ut fra den får du HDMI, optisk lydutgang, WiFi og kablet nettverk.

En av de store endringene er at alt nå handler om å leie innhold, og det fra iTunes. iTunes har rukket å bli den største musikkbutikken for musikk, film og serier på nett, og nå skal den bli enda mer sentral. Prisene var tidligere på 24 kroner for en TV-serie, nå skal man ned på rundt 8 kroner. Dette skyldes i vesentlig grad at man nå da skal leie.

Apple TV i oppgradert utgave skal også bli billigere enn sin forgjenger. Regn med rundt tusenlappen, mot godt over to tusen tidligere.

Om du allerede har en iPad, iPhone eller en iPod touch kan du styre Apple TV gjennom en egen app som du finner gratis på Apple store. Filmer, bilder og musikk som du har på dine bærbare enheter kan også enkelt sendes til Apple TV for å vises gjennom en større skjerm.

(Kilde: Appleinsider)

Les også
- Flere HD-kanaler kommer
Les også
Spotify utfordrer Apple
Les også
– 3D-krigen vil avgjøres i år
Les også
Slik får du fortsatt gratis musikk
Les også
3D bedre enn 2D
Les også
Ny skjerm utfordrer OLED
Les også
TV-en skal være stooor
annonse