Tek.no

Nyhet

AMDs nye prosessor på vei ut

6 Apr 2011 13:00

Ifølge uttalelser fra AMD skal nå de en ny runde med APU-baserte brikker blitt sendt til OEM-leverandører. Første gangen var det Brazos som ble lansert, men Llano skal være produktet som AMD hele tiden har tenkt på som et skikkelig Fusion-produkt.

Denne A-serien av Llano-brikker baserer seg på en 32 nm Husky-kjerne som varierer i antall fra to til fire kjerner per enhet. På GPU-delen har AMD implementert en 6000-serie Radeon HD GPU som varierer fra HD 6550 på den kraftigste modellen, til Radeon HD 6370 på den rimeligste.

Kommer til sommeren

Når Llano-brikkene ender opp på forbrukermarkedet er enda ikke kjent. Selv om 20. juni 2011 skal være en nevnt dato for endelig lansering, har AMD verken bekreftet eller avkreftet dette. Men ifølge AMDs midlertidige konsernsjef Thomas Seifert vil Llano være ute iløpet av andre kvartal i år. Når produktene som benytter Llano faktisk kommer på markedet vil også avhenge av når OEM-produsentene er klare med sine produkter.

– Kundene er meget spente på at Llano slippes på markedet og vi ser framover til Llano-baserte systemer på markedet iløpet av andre kvartal, uttaler Seifert.

(Kilde: amd.com)

annonse

Les også