YouTube på mobilen blir lekrere

Slik kan du prøve den nye versjonen selv.

Googles videotjeneste Youtube prøver ut en ny mobilversjon, med en rekke forbedringer. Selv om den nye versjonen egentlig ikke er lansert enda, er det ikke vanskelig å prøve den ut selv.

Kun for iPhone

Alt du trenger å gjøre for å få det nye utseendet på din mobilversjon av Youtube, er å gå inn på adressen http://m.youtube.com/new_visual_design. Når du gjør dette fra mobilen vil du bli invitert til å prøve ut den nye versjonen, som automatisk vil dukke opp på skjermen din.

Desverre er dette foreløpig kun mulig på Apples iPhone, med standardnettleseren Safari. Vi prøvde ut på både Windows Phone 7 og Android, men de tok oss bare til den vanlige forsiden da vi skrev inn nettadressen over. Den nye versjonen vil imidlertid antageligvis være standard for alle mobiltelefoner, mens den bare er for iPhone i testperioden.

Flere funksjoner

I den nye versjonen har Google gått for et litt mørkere tema, som går igjennom på alle sidene man er på. Det gjelder også på oversiktsvinduet, hvor du kan navigere deg fram til blant annet favoritt-videoene dine og videoene du abonnerer på, samt søke etter videoer på vanlig vis.

Du kan også si om du liker eller misliker videoer du ser på, noe som tidligere ikke var mulig på mobilversjonen av nettstedet. Funksjoner som å kommentere, abonnere og legge til videoer til favoritter er også tilgjengelig.

Fryder forandringen?

Hva synes du om den nye versjonen? I vårt tilfelle ser det ut som den nye funksjonen kanskje går en smule tregere enn den forrige versjonen, men de nye funksjonene kommer i hvert fall godt med.

(Kilde: Tuaw)

Les også
Nå kan flere tjene penger på YouTube
Les også
Her er YouTubes ti på topp
Les også
YouTube lanserer kvalitetskanaler
Les også
Rediger videoer på YouTube
Les også
Nå kan du kjøpe og leie film med iTunes
Les også
Her er nyhets-appene du bør laste ned
Les også
App gir deg gratis musikk
Les også
YouTube-videoer blir skarpere
annonse