Til hovedinnhold

Seagate lanserer SSD/HDD-hybrid

Seagate har offisielt presentert Momentus XT som er en SSD/HDD-hybrid, som ifølge produsenten skal være verdens raskeste 2.5-tommer for bærbare.

Den nye enheten skal kunne tilby en ytelse som kan sammenlignes med SSD-enheter, men som samtidig skal kunne tilby lagringskapasitet som kan sammenlignes med harddisker, og hybriden skal være forholdsvis rimelig.

Momentus XT skal tilby kombinasjon av 7,200 RPM med 4 GB av SSD, og den skal bruke en innebygd algoritme som skal kunne optimalisere ytelsen, noe som skal være uavhengig av programvare og operativsystemer. Den blir levert med lagringskapasiteter på henholdsvis 500 GB, 320 GB og 250 GB, og veiledende pris vil ligge på henholdsvis 156 USD, 122 USD og 113 USD.

Den nye enheten skal ifølge Seagate være 80 prosent raskere enn en typisk 7,200 RPM-disk, og en bærbar vil kunne starte opp dobbelt så fort sammenlignet med en 5,400 RPM-disk.

Momentus XT sendes nå til leverandører, og PC-leverandøren Asus skal etter planen tilby den nye enheten i bærbare modellen Republic of Gamers G73Jh.

Les mer om Momentus XT på seagate.com.

(Kilde: V3.co.uk)

annonse