Til hovedinnhold

Windows 8 får knallkritikk

Verdenspressen lar seg begeistre av Microsofts siste kreasjon.

Godt over et døgn har gått siden Microsoft slapp sin Developer Preview av Windows 8. De som var tilstede under selve åpningstalen fikk utlevert et nettbrett med Windows 8, for å teste litt på egenhånd. Til tross for barnesykdommene som er forbundet med slike tidlige utgaver så får Windows 8 strålende tilbakemeldinger. Dette er noe virkelig nytt. Og dette er virkelig bra.

Spesielt det å styre hele maskinen med fingeren omtales som fantastisk. Gizmondos utsendte, skriver at styringen overgår det Apple kan tilby. Og selv om alt er nytt, så føles det kjent allerede etter et par minutter.

Litt kritikk har også kommet. Dette går blant annet på hvordan byttet går mellom de spesielle metro-programmene og de mer tradisjonelle Windows-programmene. This is my next omtaler denne biten som nærmest schizofren, og at hver av dem trolig hadde fungert best alene.

Engadget mener også at dette er noe radikalt nytt, som de absolutt liker. Ankepunktene er at ting nesten er lagt litt for mye opp for berøring, det er slettes ikke alle maskiner som har en berøringsskjerm. Men for nettbrett fungerer dette helt supert.

Windows 8-tråder på forumet:

Vi har et nettbrett med Windows på vei, og vil i tiden fremover teste ut de mange nye funksjonene som kommer.

Har du lastet ned Developer Preview av Windows 8 ennå? Diskuter gjerne dine erfaringer i trådene nevnt over, eller i tråden til denne saken.

annonse