Til hovedinnhold

Lanserer nye super-TV-er

På CES-messen tidligere i år viste Toshiba frem store, brillefrie 3DTV-er, men i Roma har de nylig vist frem mer vanlige HDTV-er. "Vanlig" er relativt i denne sammenhengen, da de nye 2011-modellene har en rekke prominente egenskaper som bidrar til å holde Toshiba med i kampen om markedsandeler i TV-markedet.

Fem nye smarte serier

Totalt fem nye serier har blitt presentert – SL- og UL-serien som kommer i 2D, 1080p og størrelser mellom 32 og 46 tommer, VL-serien med passiv 3D-teknologi og 42 og 47 tommers størrelse, og til slutt WL- og YL-seriene på 42, 46 og 55 tommer som blant annet har aktiv lukkerteknologi.

VL-serien
SL-serien

Alle de nye modellene har med Toshibas egen Smart TV-portal ved navn Toshiba Places – hvor man får tilgang til ulike applikasjoner for video, musikk, sosialt nettverk og mer. Toshiba Places skal bli lansert denne måneden.

Super teknologi

Teknologien på de nye TV-ene er i toppsjiktet, og modellen 55ZL1 har blant annet syv CEVO-prosessorer, PRO-LED512-panel med 512 dimmesoner blant 3072 LED-er, ansiktsgjenkjenning som skreddersyr personlig oppsett og 3D-briller med aktiv lukkerteknologi.

WL- og YL-modellene har i tillegg til de kantbelyste PRO-LED-panelene et dynamisk kontrastforhold på 7 000 000:1. CEVO-prosesseringen skal videre sørge for en oppdateringsfrekvens som sikrer god flyt i bilder med mye action og bevegelser.

De nye skjermene har også med Toshibas nye Auto Calibration-egenskap, som visstnok skal justere fargepaletten på en slik måte som presenterer filmene slik filmskaperne så for seg. Store ord, og det gjenstår å se om dette har noe for seg.

Noen prisantydning er ennå ikke på plass, men det er forventet at de nye TV-modellene vil bli lansert i nær fremtid – det vil si mai i følge pressemeldinger.

(Kilder: Akihabara News, Engadget, Home Cinema Choice, What Hi-Fi?)

annonse