Til hovedinnhold

Itunes 8, HD-serier og nye Ipod-er

Apple har innkalt til en av sine berømte lanseringsshow i San Francisco i dag. Steve Jobs, går på scenen på Yerba Buena Center klokken 19:00 og skal ifølge ryktene vise frem et helt nytt design på sin Ipod-serie.
Som vanlig når Apple lanserer nye produkter er Apple Store nede over hele verden, mens butikkene oppdateres med nye produkter. Følg med her. Vi følger lanseringen minutt for minutt.

Oppdateringer
18:52: Folk har sluppet inn i salen på Yerba Buena Centor og det er kun noen få minutter til Apple-sjef Steve Jobs entrer scenen. En hel verden følger med.
19:01: Apple-sjef Steve Jobs er kommet ut på scenen og starter showet med å prate litt om Itunes. Vil han presentere versjon 8 tro?
19:02: "Over 125,000 podcasts, mer enn 30.000 TV shows, 2.600 filmer, og vi tilbyr mer enn 3.000 applikasjoner til iPhone and Ipod touch. Vi har over 65 millioner kunder og vi er den største musikkdistributøren i verden, uansett format", skryter Jobs.
 
19:04: NBC er tilbake på iTunes, noe som medfører stor applaus i salen. "The Office er tilbake, Monk, Battlestar Galactica, 30 Rock... og de kommer tilbake i HD." For øyeblikket er vel dette kun for amerikanske kunder.
19:05: Jobs presenterer Itunes 8.
19:06: I Itunes 8 kan du se gjennom album via covere, og slå av/på album, artister, sjangre og komponister via arkfaner på toppen. For eksempel er det mulig å skanne gjennom alle albumene til en artiste ved å bevege muspekeren over ikon, på samme måte som er kjent fra Iphoto.
19:09: Genius: “Lag spillelister automatisk fra sanger i biblioteket ditt som går godt sammen - med bare ett klikk.

Steve Jobs står på scenen i Yerba Buena Center og presenterer nyheter i fleng (Ill: Engadget)

19:09: "Du har ditt musikkbibliotek, du slår på Genius - den sender informasjon om ditt bibliotek til Itunes. Vi kan lære om din musikksmak, men helt anonymt. Men vi kobler det med informasjon fra andre brukere, noe som gjør Genius smartere og smartere."

19:12: Nå demonstreres systemet og hvordan det gjør det enklere for deg å kjøpe musikk, noe som selvsagt er målet til Apple.

19:14: Itunes 8 er tilgjengelig i dag fra nettsidene til Apple.

19:15: Nå går Steve Jobs videre til selskapets Ipod-serie.

19:16: "Jeg vil fortelle om noen nye produkter. La oss begynne med Ipod Classic. Vi har tilbudt denne i to versjoner, en tynn og en tykk, men vi slutter å selge den tykke. Den andre oppgraderes til 120 gigabyte og koster 249 dollar.

19:18: Så kommer Ipod Nano, akkurat slik ryktene har fortalt at den vil være. Den har det runde, avlange designet, og er en kraftig endring fra forrige Nano-modell.

Her er nye Ipod Nano (Ill: Gizmodo)

19:22: Nye Ipod Nano har aksellerometer som gjør det mulig å rotere skjermen ut fra hvordan den holdes. Det er også mulig å sette igang såkalt vilkårlig modus og bytte sang ved å riste på den nye Ipod Nano.

19:24: Batterlevetid: 24 timer musikk og 4 timer video. Jobs påpeker at dette er tidenes tynneste Ipod.

19:25: Jobs skryter også av at dette er tidenes mest miljøvennlige Ipod.

19:26: Så kommer det Ipod Nano-er i en hel rekke farger. Blå, lilla, oransje, grønn og rosa, for å nevne noen. Prisen på 8 gigabyte-versjonen er 149 dollar, mens 16 gigabyte-versjonen koster 199 dollar.

19:30: Den minste versjonen er allerede på lager, mens 16 gigabyte-modellen kommer senest neste uke. Apple har ikke like bra kontroll på umiddelbar lansering som de engang hadde.

19:31: Apple har endelig lansert nye hodetelefoner til 79 dollar, som skal ha langt bedre lyd enn tidligere. Jobs skryter av at "de endelig klarte det denne gangen".

19:32: Nå er det over på Ipod Touch som har blitt enda tynnere.

19:34: "Vi har forbedret brukergrensesnittet. Det er bedre bilder på albumene. Den er selvsagt fremdeles fabelaktig til å se på. Brukergrensesnittet er bedre enn noensinne. Vi har også bygd inn Nike+ i Ipod Touch." Det er en flott funksjon for de som trener aktivt.

Her er nye Ipod Touch med Nike+ (Ill: Engadget)

19:38: Nå viser Phil Schiller i Apple frem en rekke nye spill som fungerer på Ipod Touch, som det mye omtalte spillet Spore. For sportsinteresserte europeere er det kanskje vel så interessant med Real Soccer 2009, som slippes i dag.

19:41: Det skal dukke opp knapper og navigasjon på skjermen for å styre spillerne. Dette skjuler en del av selve spillet, og virker ikke som den mest elegante løsningen.

19:44: Nå viser de frem Need for Speed, som ser utrolig imponerende ut. Flott grafikk.

19:45: Batterilevetid på Ipod Touch: 36 timer musikk og 6 timer video.

19:46: Ipod Touch kommer i tre forskjellige versjoner. Med 8 gigabyte til 229 dollar, 16 gigabyte til 299 dollar og 32 gigabyte til 399 dollar. Alle tre er tilgjengelige i dag.

19:48: De viser nå den nye reklamefilmen, der fokuset er "tidenes morsomste Ipod".

Er Ipod Touch tidenes morsomste Ipod? (Ill: Engadget)

19:50: Apple-sjef Steve Jobs annonsere at Iphone 2.1-programvaren er klar.

19:50: "Dette er en stor oppdatering. Den fikser mange feil. Færre samtaler kuttes. Batterilevetiden økes drastisk. Ikke flere krasj med applikasjoner. Backup er raskere". For de som kjenner til Iphone-synkronisering er backup et ENORMT problem for de med mange applikasjoner.

19:51: Beklageligvis er ikke oppdateringen klar før på fredag denne uken.

19:51: Det ser nå ut til at Steve Jobs gjør seg klar til å avslutte showet, ved å presentere det som skal være tidenes mestselgende artist på Itunes - Jack Johnson. Vanlig kost at en artist avslutter de Ipod-sentrerte showene til Apple.

Jack Johnson avsluttet showet som Itunes mestselgende artist. (Ill: Engadget)


20:00: Da er lanseringen slutt for denne gangen.
Vi gjør oppmerksom at Teknofil ikke var tilstede på lanseringen i San Francisco. Den ble dekket i sin helhet ved å følge med på en serie kilder på nettet, som Fortune, Macworld, Gizmodo, Engadget og ArsTechnica.

Mer om
annonse