Til hovedinnhold

Konsernsjefen tror på løsning

Før helgen meldte vi at Nordisk Mobiltelefon trenger kapital for å overleve, men at det sannsynligvis ikke ville få store konsekvenser for kundene i denne omgang. Ice.net – som eies av Nordisk Mobiltelefon – er blant de tre største aktørene for mobilt bredbånd i Norge.

Nå antyder konsernsjefen i Nordisk Mobiltelefon at han tror på en løsning.

Rekonstruksjon

Selskapet er inne i en rekonstruksjonsprosess, som innebærer at de vil omorganisere og skaffe seg finansiell stabilitet. Nordisk Mobiltelefon har et massivt underskudd, og er avhengig av å skaffe mer kapital for å overleve.

- Jeg kan bekrefte at driften av virksomheten vil fortsette under omorganiseringen, sier konsernsjef Per Månsson i Nordisk Mobiltelefon til Mobilen.no.

Tre muligheter

Nordisk Mobiltelefon har tilsynelatende tre muligheter; De kan selge unna virksomheten, skaffe mer kapital fra eksisterende eiere, eller få på plass nye aksjonærer.

Hvilket alternativ virker mest sannsynlig?

- Vi ønsker å ta inn ytterligere kapital til gruppen. Struktur på dette vil jeg ikke kommentere videre på det nåværende tidspunkt, svarer Månsson.

- Hensikten med omorganiseringen er å sikre finansiell stabilitet for å kunne ta selskapet til en positiv kontantstrøm. Den underliggende virksomheten utvikles bra i samtlige skandinaviske markeder, med en økende interesse for våre 3G-tjenester som har eksepsjonelt god geografisk dekning, avslutter konsernsjefen.

Mer om
annonse