Nyhet

Honeycomb kun på nettbrett?

Nettstedet pcmag.com skal ha fått sikker informasjon angående neste utgave av Googles operativsystem Android. Mer spesifikt dreier det seg om minstekravene for at enheter skal få kjøre systemet.

I fjor var det en del ståhei rundt maskinvarekravene Microsoft ville stille for Windows Phone 7-enheter, og nå kan det virke som om det samme er i ferd med å skje for Android.

Kraftig prosessor og stor skjerm

I første omgang er det snakk om Honeycomb-utgaven av Android, som enten får versjonsnummer 2.4 eller 3.0. På listen over minstekrav for å kjøre neste utgave av Android skal en dobbeltkjernet ARM Cortex A9-prosessor være av det viktigste.

Ser vi på kravene til skjermoppløsning kan det tenkes at Honeycomb blir en ren nettbrettversjon av Android - det er nemlig en stund til vanlige mobilskjermer når oppløsningen i kravspesifikasjonen; 1280 x 720 piksler.

Motorola først ut?

Ifølge ryktene vil Motorolas kommende nettbrett bli først på markedet med Honeycomb. Ryktemodellen Samsung Galaxy Tab 2 vil etter alt å dømme også være tidlig ute.

Ryktene om Galaxy Tab 2 skal ha det til at størrelsen blir på ti tommer og at brettet kjører Nvidias Tegra 2-plattform. Dermed er det snakk om et ganske annerledes brett enn dagens Galaxy Tab, og Honeycomb-kravene kan ha noe med denne kursendringen å gjøre.

Det skal være sjefen i teknologiselskapet Enspert som forteller dette til pcmag.com. Enspert har selv et Android-basert nettbrett på vei.

Mer informasjon er rett om hjørnet. Denne uken arrangeres teknomessen CES i Las Vegas, og blant annet Motorolas nettbrett vil bli avduket der. Ifølge ryktene skal navnet være Motorola Xoom.

(Kilde: phandroid.com)

Les også
Motorola tilbake i Norden?
Les også
Android OS 3.0 Honeycomb
Les også
Nå kan du overklokke Nexus S
Les også
Samsung med nok en Galaxy-modell?
Les også
– Android 4.0 får navnet Ice Cream
Les også
Playstation-telefon med Android 3.0?
annonse