Til hovedinnhold

Slik blir Android 3.0

Det er første den siste tiden at versjon 2.2 "Froyo" av mobiloperativsystemet Android har begynt å bli utbredt på mobiler, men Google er allerede godt i gang med versjon 3.0 "Gingerbread".

Hittil har vi ikke visst noe om hva som vil komme, men nå har nettstedet Phandroid gått ut med det de hevder er de første bildene og erfaringene med det nye operativsystemet.

Nytt utseende
Hele grensesnittet skal ha fått en grafisk overhaling med nye ikoner. Fargeskjemaet skal være mer konsistent, og Google jobber også med å få tredjeparts apps mer sydd inn i helheten. Menyer vil nå sprette tilbake når du når bunnen av siden, på samme måte som på iPhone.

Ytelsen skal være bedre enn i dag, og ifølge Phandroids kilder flyter ting veldig godt selv med de nye nye og fancy effektene i menyene.

Videotelefoni
En viktig funksjon man jobber med i 3.0 er innebygd støtte for videosamtaler. Dette skal skje over de samme protokollene som brukes av Google Talk på PC-en. Dette vil dermed bli en klar konkurrent til Apples nye FaceTime-standard.

Google jobber også med å få inn støtte for protokollen SIP, som lar deg ringe over Wi-Fi og mobilt bredbånd. Så lenge man har fri databruk på abonnementet betyr dette at man kan ringe med Google Voice uten kostnad. Det finnes allerede apps som kan gjøre dette, men det er interessant at Google nå satser på å bygge støtten rett inn i operativsystemet.

En siste nyhet er at YouTube vil få en LeaBack-modus der nye videoer spilles kontinuerlig. Vi vet også at dette blir den første utgaven av Android som er ment for bruk i nettbrett.

Det har ennå ikke kommet noen offisiell annonsering av Gingerbread. Ifølge Phandroid planlegger Google en lansering innen første kvartal av neste år, men de understreker at ting ennå er under utvikling og kan endre seg.

Se også: Nå kan du kjøpe apps til Android

(Kilder: Gizmodo, Phandroid)

Mer om
annonse