Til hovedinnhold

LIVE: Apples storlansering

Se våre saker:

  • Ny super-iPod fra Apple
     
  • Slik blir fremtidens iPad
     
  • Her er nye Apple TV
     
  • Nå får du bedre iPhone

20:10 - Da er showet over for denne gang. Vi har sett helt nye iPod-modeller, ny iTunes med Ping, nytt iOS 4.1 og en sniktitt på 4.2 og ikke minst - Apple TV. Jobs avslutter showet med Chris Martin fra Coldplay som spiller.

20:07 - I dag kan innbyggere i USA, Canada, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Australia benytte seg av tilbudene i iTunes, men Jobs lover støtte for flere land senere i år. Kan det hende at Norge er blant dem? 

20:05 - AirPlay lar deg streame innhold fra iPad, iPhone eller iPod til Apple TV, det være seg film, musikk eller bilder.  Den nye lille boksen skal koste bare 99 dollar. Det er et kraftig priskutt fra førstegenerasjonsprisen til 299. Den er klar til å shippes om fire uker.

19:57 - Kun leie, ikke salg av filmer, TV-serier og musikk. Alt streames, så du slipper å synkronisere med en PC. 4,99 dollar for HD-filmer, og blir billigere over tid. Kun 99 cent for leie av TV-serier. Jobs sier ikke alle filmselskapene vil være med på prosjektet. ABC og Fox er med på laget, men Jobs tror de andre filmselskapene vil komme på plass snart. Og du kan også streame Netflix og YouTube, foto fra MobileMe og Flicker, samt streaming fra Mac-en eller PC-en din. Spørsmålet for norske brukere er når det blir tilgjengelig for oss...

19:50 - Jobs lover oss én ting til - en hobby. Det er Apple TV. Jobs sier det ikke har blitt en stor hit etter fire år i salg, men at Apple har lært mye av å spørre eierne av Apple TV hva de vil ha. Og det er: Hollywood-filmer og -TV-serier, alt i HD, lavere priser. Det de ikke vil ha er en PC på boksen sin, sier Jobs. De vil ikke styre med lagring og hvor du skal gjøre av filene dine. De vil ikke synke til en PC. Dermed er det klart for versjon 2.0. Og den er bitteliten! En fjerdedel av størrelsen på forrige Apple TV. Den har også trådløsstøtte.

19:40 - Bedre muligheter for å oppdage ny musikk er en av nyhetene i iTunes 10 - og lanserer Ping, et sosialt nettverk for musikk. Du kan følge artister du liker, se hva vennene dine, se konserter som spilles liker og mer. Alt foregår inne i iTunes. Hmm, kan Apple konkurrere med Facebook og andre sosiale nettverk? Jobs kaller Ping for en blanding av Twitter og Facebook. Og vil folk bruke tid på nok et nettverk? Det blir spennende å følge framover. Er potensielt 160 millioner iTune-brukere i 23 ulike land - tilgjengelig umiddelbart. Og med et lite spark til Zuckerberg og Facebook lover Jobs at Ping blir nøyaktig så "åpent eller lukket" som du selv ønsker. Ping er også tilgjengelig på iPod Touch, iPhone og iPad.

19:38 - Jobs lanserer iTunes 10. Dropper CD-en i logoen, ettersom digitalsalget vil gå forbi CD-salget neste år, sier Jobs.

19:35 - Oi, alle modellene blir tilgjengelig neste uke. iPod Touch skal koste 129, 299 og 399 dollar for hhv 8, 16 og 32 GB-versjonene.

19:33 - Retina Display, Apples A4 chip som i iPhone 4, gyroskop, HD videoopptak, frontkamera med FaceTime. Igjen er ryktene korrekte. I motsetning til de andre iPod-ene har ikke Touch fått noen stor designendring.

19:30 - iPod Touch er den mest populære iPod-modellen, og Jobs kaller den verdens mest solgte bærbare spillmaskinen. 1,5 milliarder spill og underholdningsapps lastet ned bare til Touch.

19:25 - Ny Nano. Mindre, trykkfølsom skjerm med multitouch, klips bak som på Shuffelen, 24 timer musikkavspilling. Ryktene stemmer med andre ord. Skal koste dollar for 8 GB, og 249 for 16 GB-versjonen.


19.22 - Helt nytt design på iPod-ene, "vi har slått oss helt løs", sier Jobs. Ny Shuffle - knapper, voice over og spillelister. 15 timer musikkavspilling, lover Jobs. Kommer i fem ulike farger, pris er 49 dollar.
19:21 - Vi er kommet til forretten, sier Jobs, og presenterer nye iPod-er. Så langt har Apple solgt 275 millioner iPod-er.
19:20 - iOS 4.2 kommer i november, til glede for iPad-eiere der ute.
19:15 - Sneak peak på iOS 4.2 som kommer senere i år - og som er fullstendig iPad-sentrert. Feks trådløs printing, multitasking og game center.
19:13 - Game Center: Multi-player games, du kan utfordre venner, og auto-matching for at du skal finne noen å spille mot. Nytt spill fra Epic kommer senere i år, og Epics-sjef Mike Capps viser fram et spill med kodenavn Project Sword - det ser utrolig bra ut. Skikkelig 3D multiplayer.
19:12 - Også nytt: High Dynamic Range photos – HDR gjør at du tar tre bilder kjapt etter hverandre, med et normalt eksponert, ett undereksponert og ett overeksponert og kombinerer disse for å få et optimal bilde uten overeksponerte områder som er et vanlig problem med mobilkamera. Nikon og Canon har for eksempel denne funksjonen i sine kamera.
19:10 - Nytt i iOS4 er blant annet bug-fikser for bluetooth, 3G og nærhetssensoren. Kommer som gratis nedlasting via iTunes neste uke.
19:07 - Over 6,5 milliarder applikasjoner er lanstet ned så lagnt, og det lastes ned over 200 apps i sekundet. Og i d!ag lanseres iOS 4.1
19:05 - iOS er tema. Jobs kaller operativsystemet en revolusjon og det som har gjort iPod, iPhone og iPad mulig. 120 millioner iOS-enheter solgt så langt.
19:03 - Steve Wozniak er også til stede i San Fransisco.
19:01 - Jobs viser fram nye Apple Stores, vi venter fortsatt på at de åpner en butikk i Norge - hint, hint Jobs?
19:00 - Steve Jobs på scenen til jubel, og lover å vise fram mye kult.
18:55 - Da er bildet oppe på storskjermen her i London, og vi titter på våre kollegaer som sitter i San Fransisco og venter på Jobs. Litt flere lyd- og bildefolk på jobb der.
(London, 18:23): I dette øyeblikk sitter Teknofils utskremte medarbeider i The Brewery i London sammen med et par hundre andre IT-journalister fra hele Europa og venter på at Apples pressekonferanse skal sparkes i gang.
Vi har skrevet om ryktene som har gått i forkant av lanseringen, nå er det altså kun en god halvtime til Steve Jobs dukker opp på skjermen for å fortelle om det blir ny iTunes, en iPod med to kamera eller TV-satsning som blir Apples neste trekk. Følg med og trykk F5 for å få med deg de siste  oppdateringene - vi venter i mellomtiden på at klokken skal tikke rundt til 19:00 og showet starter.

Mer om
annonse