Tek.no

Nyhet

Huaweis nye mobiltelefon har rotérbart kamera

Selskapet har dratt sløret av sin nye toppmodell Honor 7i.

Huawei
21 Aug 2015 21:00

Det er ikke lenge siden den kinesiske mobilprodusenten Huawei kunngjorde sin nye toppmodell Honor 7, og nå har selskapet allerede dratt sløret av en ny utgave av modellen, nemlig Honor 7i. Det melder blant annet nettstedene The Verge og VR-Zone.

Det mest spesielle med Huaweis nye mobil er at den har et rotérbart kamera, det vil si at kameraet i utgangspunktet befinner seg på baksiden, men kan vippes opp slik at det peker bakover i stedet.

Tar gode selfier

Dette er en ganske uvanlig løsning vi hittil bare har sett på blant annet modeller fra en annen kinesisk mobilprodusent, nemlig Oppo.

Huawei Honor 7i. Foto: Huawei

Dermed legges det altså til rette for selfie-bilder med vesentlig høyere oppløsning enn det som er vanlig, nærmere bestemt 13 megapiksler på den nye Honor 7i-modellen.

I likhet med Honor 7 har mobilen ellers en 5,2-tommers skjerm med 1080p-oppløsning, opptil 3 GB minne og et batteri på 3100 mAh. Den har imidlertid en maksimal lagringsplass på kun 32 GB, og den kommer også med den nylig lanserte Snapdragon 616-prosessoren med åtte kjerner.

Fingeravtrykkleser på siden

Ellers kommer Honor 7i med fingeravtrykkleser som er plassert på siden av telefonen, nærmere bestemt venstre side, slik at du enkelt kan låse opp mobilen med enten tommelen eller pekefingeren, alt etter om du er høyre- eller venstrehendt.

Ifølge Huawei skal fingeravtrykkleseren være svært presis og fungere selv om du er fuktig på fingrene. Hono 7i har videre full metallinnpakning og har ytre dimensjoner på 141,6 mm x 71,2 mm x 7,8 mm. I Kina vil den utgaven med 32 GB lagring og 3 GB minne koste 1899 yuan, cirka 2500 kroner.

Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Huawei kommer trolig til å avdekke mobilen formelt på den kommende IFA-messen i september.

Lurer du på hvilken mobil du bør velge til skolestart? Her er våre anbefalinger »

Les også
Huawei gjør det knallsterkt på mobilmarkedet
Les også
Kinesiske Oppo lanserer ny og stilfull mobiltelefon
Les også
Dette er Huaweis nye toppmobil
annonse

Les også